+593 2 2 50 5310, +593 96 29 35 271

info@parks-and-tribes.com

No sexi videos but solid informative texts

 

 

PARKS AND TRIBES

 

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR

 1. Natuurlijk, de unieke Galapagos eilanden, maar er is veel meer:

 2. Fantastische gevarieerde natuur in bijna 20% van het land beschermd als natuurgebied;

 3. Het best toegankelijke Amazone regenwoud ter wereld, Cuyabeno;

 4. Amerika's mooiste hoofddstad, Quito;

 5. Groene Andes landschappen in tegenstelling tot de vaak droge Andes hoogvlaktes van Peru en Bolivia

 6. De Incastad, Ingapirca;

 7. 9 klimaatszones die varieren van regenwouden in de Amazone en noordwesten, tot interessante halfwoestijnen in het zuiden, dramatische besneeuwde bergtoppen en eeuwige lente in de centrale Andes valley;

 8. Een gloednieuw gerestaureerde antiek trein netwerk met antieke stoom- en dieseltreinen;

 9. Een volledig nieuw aangelegde hoofdwegenstruktuur die je overal heenbrengt;

 10. 10 fantastische indianen markten;

 11. 75 museums, waaronder zeker 10 van wereldklasse;

 12. Met éen been op het noordelijk en het andere op het zuidelijk halfrond staan in Mitad del Mundo;

 13. Gave stranden;

 14. Kleurrijke Indianen kulturen.

 15. Dat alles in een relatief klein land waar alle afstanden in 1 dag over de weg zijn af te leggen;

Eerst iets over Ecuador

Met een oppervlakte van 276.841 km is Ecuador ongeveer half zo groot als Frankrijk. In vergelijking met veel andere landen in Zuid Amerika, is dat relatief klein en daardoor kunnen de meeste afstanden tussen de  bezienswaardigheden binnen een dag per bus worden afgelegd. Bussen zijn goedkoop en een aantal van de luxere lijnen zijn behoorlijk comfortabel. Ook zijn er dagelijks vluchten tussen alle grote steden.

 

Het vasteland van Ecuador is in drie zeer verschillende zones verdeeld, de laaglanden aan de kust, het Andes gebergte en de Oostelijke Amazone laaglanden. Omdat de aarde niet perfect rond is en een beetje breder bij de evenaar is de afstand van het midden van de aarde groter op de evenaar dan bij de polen. Als gevolg daarvan, is de Mount Chimborazo met 6.267 m boven de zeespiegel verder weg van het centrum van de aarde dan de Mount Everest, de hoogste berg gerekend vanaf zeeniveau. Je kunt dus ook zeggen dat de Chimborazo de hoogste berg ter wereld is. Het vulkanisme is geconcentreerd langs het Andes gebergte met actieve vulkanen zoals de Sangay (hoogte 5.230 m), die in 2010 nog een forse een eruptie had, de Antisana, Cayambe, Chacana, Cotopaxi, Guagua Pichincha, Reventador, Sumaco, en Tungurahua; de Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan ter wereld.

 

Op de Galapagos Eilanden, Fernandina (hoogte 1.476 m), een schildvulkaan die haar laatste uitbarsting had in 2009, is de meest actieve van de vele Galapagos vulkanen. Andere historisch actieve Galapagos vulkanen zijn Wolf, Sierra Negra en Cerro Azul, Pinta, Marchena en Santiago.

 

Er worden 7 klimaatzones in Ecuador onderscheiden, met neerslag die varieert van extreem nat op de Andes hellingen tot woestijnachtig droog aan de zuidkust en temperaturen die variëren van tropisch heet in de laaglanden tot permanent koud hoog in de bergen. De Centrale Andes Vallei heeft een heerlijk klimaat met een altijd lente-achtig weer. Klik hier voor meer informatie over het klimaat en  het weer van Ecuador.

 

Wij zelf vinden dat Ecuador éen van de beste bestemmingen van Latijns Amerika is om van de natuur te genieten, terwijl Peru de beste bestemming is voor culturele monumenten. Beide moet je gedaan hebben. In het verleden hebben we nogal wat pakketten verzorgd voor een gecombineerde natuur/cultuurreis door beide landen. Bij gebleken belangstelling kunnen we dat natuurlijk weer doen. Maar ook zonder Peru, is Ecuador een fantastische bestemming voor cultuur, met hoogtepunten zoals Quito, Cuenca en Ingapirca.

 

In Ecuador kwamen fabelachtige inheemse culturen tot bloei lang voordat het gebied in de vijftiende eeuw door de Incas werd veroverd en er worden naast de officiële Spaanse taal, nog steeds een tiental talen gesproken waarvan de Inca taal "Quichua" de grootste is. Ecuador was maar kort onderdeel van het Inca-rijk - ongeveer een halve eeuw - totdat de Spanjaarden de Incas verjaagden in 1533. De UNESCO Werelderfgoed site van Ingapirica is het voornaamste overblijfsel van die periode, omdat de meeste andere pre-koloniale gebouwen door de Spaanse veroveraars vernietigd werden. De inheemse bevolking werd door ziekte gedecimeerd in de eerste decennia van de Spaanse overheersing - een tijd waarin veel inheemse inwoners gedwongen werden om in het "encomienda" - arbeidsstelsel voor Spaanse grootgrondbezitters - te werken. In 1563, Quito werd de zetel van een koninklijke "audiencia" (administratief district) van Spanje en maakte deel uit van de Viceroyalty van Nieuw Granada in 1717, dat zich uitstrekte over het grondgebied van het huidige Colombia, Venezuela en Ecuador. Het werd onafhankelijk in 1822 onder de naam Gran Colombia. In 1830 splitstste Ecuador zich af van de federatie.

 

Tussen 1904 en 1942 verloor Ecuador gebieden in een reeks conflicten met haar buren en diverse grensoverschrijdende kwesties bleven onopgelost. In 1999 werden alle geschillen opgelost nadat na een korte grens oorlog met Peru in 1995. De onderhandelingen werden gevoerd onder leiding van Brazilië Argentinië Chili en de Verenigde Staten. Het land geniet nu bijna 4 decennia van democratie, maar maatschappelijke onrust en grote protesten hebben wel geleid tot het aftreden van drie van Ecuadors laatste vier democratisch gekozen presidenten. President Lenin Moreno is de huidige president.

 

Ecuadors bevolking van ongeveer 15 miljoen inwoners heeft een snel dalende groei van 1,4 % en is etnisch gemengd. Ongeveer 72% van de bevolking is mestizo (gemengd Amerindian-Caucasian ), gevolgd door 14% inheems, 6 % Kaukasisch, en 4% Afro-Ecuadoriaans. Hoewel de Ecuadorianen sterk geconcentreerd waren in de bergachtige centrale bergland regio enkele decennia geleden, zijn vandaag de dag de inwoners gelijkelijk verdeeld over deze zone en de kustelijke laaglanden. Migratie naar de steden heeft de stedelijke bevolking tot meer dan 60% van het totaal doen groeien, met Guayaquil 2,6 miljoen en QUITO (hoofdstad) 1,8 miljoen als grootste steden, gevolgd door Santo Domingo en Cuenca met circa een half miljoen inwoners. Het Amazonegebied, gewoonlijk aangeduid als de Oriente (Oost) blijjft dunbevolkt met slechts ongeveer 3% van de bevolking.

 

Wat informatie over de Ecuatoriaanse economie: De Ecuadoriaanse economie is gebaseerd op de petroleum productie en op handel, en agrarische productie voor binnenlandse consumptie en export. De belangrijkste export producten zijn olie, bananen, garnaal, bloemen en andere primaire landbouw producten. In 2010 vertegenwoordigden ruwe en geraffineerde petroleum producten 56% van de totale exportopbrengsten. Ecuador is 's werelds grootste exporteur van bananen en bakbananen (ongeveer 2 miljard dollar) en een belangrijke exporteur van garnalen ( $828 miljoen) en cacao ( $402 miljoen). De export van niet-traditionele producten zoals bloemen ($598 miljoen), vis in blik ($601 miljoen), en auto`s ( $375 miljoen) zijn de afgelopen jaren belangrijker geworden. Ook kas bloemen zijn een belangrijk exportproduct.

 

Top 15 bezienswaardigheden Ecuador

Galapagos

Het Nationaal Park Galapagos behoeft natuurlijk geen verdere introductie! Als je naar Ecuador gaat, is het natuurlijk geweldig als je het je kunt permeteren de enige plek ter wereld bezoeken waar de dieren niet wegvluchten voor mensen: het verloren paradijs. Maar laten we eerlijk zijn, het is nogal duur en een vakantie naar Ecuador zonder Galapagos is ook fantastisch. Er zijn zoveel andere bezienswaardigheden in Ecuador;

 

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: De Galapagos eilanden zijn voor velen het hoogtepunt van hun vakantie naar EcuadorTOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Galapagos zeeleeuwen

Terug naar boven

Natuur

Fantastische gevarieerde natuur in bijna 20% van het land beschermd als natuurgebied.

Wij organiseren als enige reisbureau ter wereld de Ecuador National Parks Tour, die de beste natuur van 7 natuurparken met de beste natuur van Ecuador combineert in éen tour:

 1. Cuicocha Crater Lake in Cotacachi - Cayapas Ecological Reserve;

 2. Pecuche Community Reserve;

 3. Otavalo;

 4. El Angel Ecological Reserve;

 5. Machalilla National Park;

 6. Guayaquil;

 7. Churute Ecologica Reserve;

 8. Cuenca;

 9. Ingapirca;

 10. Chimborazo Fauna Reserve;

 11. Cotopaxi National Park.

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Onze nieuwe kaart van Ecuador's natuurgebieden.

Meest recente kaart met Ecuador's 59 van de 68 natuurgebieden

 

Ecuador heeft de best toegankelijke mangrove bossen van Zuidamerika, want de mangroves van Colombia zijn nog altijd niet veilig voor touristen, terwijl er ten zuiden van Ecuador vrijwel geen mangrovebossen voorkomen.

 

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Mangrove kust op Ecuador vakantieTOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Mangrove bos op vakantie Ecuador

Eventueel op te nemen in Ecuador vakanties: beroemde mangrove bossen van Ecuador;

Cajas

Cajas Nationaal Park, is éen van Ecuador's fantastische paramo nationale parken met talloze kristalheldere berg meren.

 

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Cajas Nationaal park op Ecuador VakantieTOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Paramo op ecuador vakantie

Terug naar boven

Amazone oerwoud

Bereikbaar per vliegtuig en een asfaltweg, het 600 000 ha 40 X 150 km grote Cuyabeno Nationale Park is het best bereikbare en voordeligste Amazone park ter wereld.

Het 600 000 hectare tellende Cuyabeno Nationaal Park is het enige grote Amazone park in de wereld dat via een asfalt weg bereikbaar is!

Hier zijn de beste programmas:

 1. 4 DAAGSE STANDARD CUYABENO LODGE PROGRAMMA

 2. 5 DAAGSE CUYABENO LODGE PROGRAMMA;

 3. 7 DAAGSE LAGARTO COCHA EXPEDITIE;

 4. 4 DAAGSE CUYABENO COFAN LODGE PROGRAMMA

 5. 5 DAAGSE CUYABENO LOOP PROGRAMMA

 6. PRIVÉ TRANSPORT QUITO - LAGOAGRIO

BESTE TOURS AMAZONERIVIER, ECUADOR, KAART CUYABENO WILDLIFE RESERVE: CUYABENO MEER GEBIED. BESTE TOURS AMAZONERIVIER, ECUADOR, KAART CUYABENO WILDLIFE RESERVE: RONDE CUYABENO.

Routes van de programmas in het Cuyabeno Wildlife Reserve en het Nationaal Park Yasusni van Parks and Tribes / Cofan Lodge:

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: varen over de Cuyabeno River.TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: excursie op het Cuaybeno Meer.

Terug naar boven

Top Ecuador bezienswaardigheit: Amerika's mooiste Hoofdstad, Quito

Hoofdstad Quito, met zijn talloze kathedralen en andere monumentale gebouwen en straten, was in de koloniale dagen het centrum van de Rooms Katholieke kerk in Zuid-amerika en is de mooiste historische hoofdstad van het hele Amerikaanse continent;

 

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Gouden interieur van de Companiaa kerk is onontbrekelijk voor een vakantie in EcuadorTOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Companiaa de Jesus kerk gevel is de mooiste van heel zuidamerika.

Terug naar boven

Indianen markten zijn populaire bezienswaardigheden

Otavalo is onmisbaar in een vakantie naar Ecuador programma. Het heeft de grootste Indianenmarkt en is de hoofdstad van de beroemde Otavalo Indianen. zij hebben zich ontwikkeld als een economisch sterke inheemse bevolkingsgroep, terwijl ze hun culturele waarden in stand gehouden hebben. Hun kunst markt is beroemd om de schitterende kunstvoorwerpen en handgeweven kleden en is uniek in Latijns Amerika. Niemand verlaat Otavalo zonder iets te kopen; sommige mensen kopen een heleboel!;

 

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Geweldige Andes MuziekTOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Otavalo is onontbeerlijk voor een Ecuador Vakantie

Terug naar boven

Andes

De Vallei van de Vulkanen is een dramatische hoogland vallei in het Andes gebergte die loopt vanaf de noordgrens tot Loja. Aan weerszijden liggen beroemde vulkanen, zoals de Cayambe, die precies op de evenaar ligt en het hoogste punt is van een nationaal park, de Picincha die over hoofdstad Quito uitsteekt en bereikbaar is met een kabelbaam, de Cotopaxi, met een nationaal park met een kudde lamas en de Chimborazo, de hoogste berg ter wereld gemeten vanaf het centrum van de aarde, met aan de voet een vecuna reservaat. In tegenstelling tot de Andes van Peru en Bolivia, is de Andes van Ecuador (en Colombia en Venezuela) redelijk vochtig en prachtig groen met bossen en groene valleien.

 

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Een Ecuador vakantie moet zeker ook de Cotopaxi aandoenTOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: De mooiste watervan van Ecuador, de San Rafael waterval.

Terug naar boven

Een andere top bezienswaardigheid is Cuenca

Cuenca, de vriendelijke koloniale stad in het zuiden van het land; niet zo dramatisch als Quito maar erg charmant en een prima uitvalsbasis voor trips door de zuidelijke Andes van Ecuador, zoals Cajas Nationaal Park en Ingapirca;

 

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Probeer Cuenca in een Ecuador vakantie op te nemenTOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Incaruines op Ecuador vakantie

Terug naar boven

Ingipirca is een fantastische bezienswaardigheid in zuidelijk Ecuador

Ingapirca, de mysterieuze Inca-stad waar eigenlijk maar weinig over bekend is;

 

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Ingapirca op Ecuador vakantieTOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Zonnetempel op Ecuador vakantie

Terug naar boven

Historische treinen

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Crucero trein van Quito naar Guayaquil.TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Gerestaureerde wagons van het touristen treinen netwerk.

Terug naar boven

Gave stranden in vakantieland ecuador

Ecuador heeft een grote varieteit aan stranden, voor elk wat wils, boulevards met moderne hotels, tot kleinschalige strandjes bij vissersdorpjes vervolmaken de keuze van bezienswaardigheden van Ecuador.

 

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Puerto Lopez vismarkt op het strand, vers uit de vissersbootjes.TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Het maagdelijke Los Frailes strand zonder gebouiwen in het nationale park Machalilla.

Terug naar boven

Indianen kulturen

Met zo'n tiental verschillende Indianenstammen, heeft Ecuador een rijke kulturele traditie.

 

TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Secocya en Cofan mannen in hun traditionele kleding.TOP 15 BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR: Het weven van een amazone hangmat.

Terug naar boven

Afstandstabel

Afstanden Ecuador tussen de Bezienswaardigheden in Stadscentra

Afstand

Quito

Ambato

135km

Afstand

Quito

Banos

 185km

Afstand

Quito

Cuenca

440km

Afstand

Quito

Guyaquil

430km

Afstand

Quito

Ingaprica

370km

Afstand

Quito

Lago Agrio

 260km

Afstand

Quito

Loja

640km

Afstand

Quito

Machala

505km

Afstand

Quito

Riobamba

200km

Afstand

Quito

Santo Domingo

135km

Afstand

Quito

Tulcan

216km

Afstand

Cuenca

Ingapirca

80km

Afstand

Cuenca

Cajas National Park

30km

Afstand

Cuenca

Guyaquil

200km

Afstand

Lago Agrio

Cuyabeno Wildlife Reserve

60km

Afstand

Quito

Coca

325km

Terug naar boven

BEZIENSWAARDIGHEDEN ECUADOR

PARKS & TRIBES Reisbureau in Quito
Ecuador Adres: Las Casas, Straat: Jose Coudrin, 2 straten boven de Occidental highway, Canton Quito, Prov. Pichincha, Wijk Belisario Quevedo 
Tel: (++593)(02) 2 2324 4086, Mobil: (++593) (0) 99 283 2187 Verenigde Staten: (++)1 304 901 0718
Email: info@parks-and-tribes.com
GEEN SEXI VIDEO'S MAAR GOEDE INFORMATIE VAN ECHTE ECUADOR KENNERS