+593 2 2 50 5310, +593 96 29 35 271

info@parks-and-tribes.com

No videos sexi sino textos informativos de calidad

 

PARKS AND TRIBES

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED [2024]

Ontbossing Tropisch Regenwoud Amazone-gebied

REGENWOUD AMAZONE-GEBIED BRASILIË BRANDEN, ONTBOSSING, DUUR EN ÉENTONIG; ECUADOR: Gevariéerd, goed beschermd, Tours Véel goedkoper

We horen veel over brand en ontbossing in het Amazone-gebied van Brazilië over de afgelopen 5 jaar. Ontbossing van het Regenwoud van het Amazonegebied van Ecuador vond plaats in de tweede helft van de jaren zeventig tot eind tachtig. Maar dankzij de bescherming van een aantal grote natuurgebieden, zoals onder andere Cuyabeno en Yasuni kon zo'n 20 procent behouden blijven en is nu goed beschermd. Het is zelfs zo dat de ontbossing van het tropisch regenwoud in het Amazone Gebied van Ecuador op dit moment in sommige delen weer wordt teruggedraaid omdat vele gebieden niet meer aantrekkelijk zijn voor landbouw en veeteeld: Er treedt spontane regeneratie op met secundair bos. Dit is goed te zien langs de Napo Rivier die al in de jaren 70 geheel ontbost was en nu weer grotendeels met secundair bos is begroeid.

 

Brand in het Amazonegebied van Ecuador

En in tegenstelling tot de situatie in Brazilie, vindt brand in het Amazonegebied in Ecuador vrijwel niet meer plaats. Sterker nog, er vindt op ruime schaal natuurlijke herbebossing plaats. Bovendien is de  Amazone van Ecuador veel natter zonder echt droge seizoenen. Daardoor is er bijna nooit natuurlijke brand in het Amazonegebied van Ecuador Toen zo'n halve eeuw geleden de ontbossing in Ecuador grootschalig op gang kwam, was dat vooral voor de veeteeld. Vandaag de dag is het houden van vee in het amazonegebied van Ecuador niet meer rendabel en zien we in heel veel gebieden spontane regeneratie van het regendwoud plaats vinden, o.a. langs de oevers van de Napo Rivier. Tegenwoordig is ongeveer 20 procent van de natuur beschermd in zo'n 68 natuurreservaten en nationale parken. Wij hebben een aantal fantastische programmas ontwikkeld om een selectie van die gebieden te bezoeken:

 1. 4 DAAGSE STANDARD CUYABENO LODGE PROGRAMMA

 2. 5 DAAGSE CUYABENO LODGE PROGRAMMA;

 3. 7 DAAGSE LAGARTO COCHA EXPEDITIE;

 4. 4 DAAGSE CUYABENO COFAN LODGE PROGRAMMA

 5. 5 DAAGSE CUYABENO LOOP PROGRAMMA

 6. PRIVÉ TRANSPORT QUITO - LAGOAGRIO

 7. COMPLETE NATIONALE PARKEN TOUR

 8. PERU LIMA - CUSCO MACHU PICCHU

BESTE TOURS AMAZONERIVIER, ECUADOR, KAART CUYABENO WILDLIFE RESERVE: CUYABENO MEER GEBIED. BESTE TOURS AMAZONERIVIER, ECUADOR, KAART CUYABENO WILDLIFE RESERVE: RONDE CUYABENO.

Routes van de programmas in het Cuyabeno Wildlife Reserve en het Nationaal Park Yasusni van Parks and Tribes / Cofan Lodge:

 

Zijn dit echt de beste tours om wild te zien in het oerwoud???

Jazeker! en dit is de reden waarom dat zo is. Gerenommeerde Nederlandse bioloog Dr. Daan Vreugdenhil legt uit waarom Cuyabeno dat zo is:

 

Regenwoud Amazonegebied, Brazilië of Ecuador????

Als je door het bos loopt, zijn beesten vaak moeilijk te zien, omdat ze hoog in de kruinen van de bomen zitten. Bovendien, als je naar boven kijkt, is het contrast tussen de lucht en de bladeren zo groot dat boomkruinen bijna zwart lijken. Vanaf het water kan je vogels, bloemen en zoogdieren beter zien omdat ze in de struiken en op lagehangede taken van de bomen langs de oever zitten. Maar dit werkt alleen langs smalle rivieren en kreken. Langs grote rivieren het kan je wild langs de oever veel minder goed zien; de Amazone rivieren zijn zo breed dat ze bijna een zee lijken. Op de smalle rivieren daarentegen waan je je in het midden van het bos, terwijl er langs de rivier voldoende licht valt op de lagere bomen en struiken langs oevers. Daarom zie daar veel meer dieren van Zuid Amerika en planten met bloemen.

 

Omdat de rivieren in de bovenstroom het smalste zijn tref je die het meeste in de uitlopers van de Andes. Maar in het grootste deel van de Amazone bovenstroom ligt in de heuvels en maar enkele rivieren zijn daar bevaarbaar terwijl meertje vrijwel nergens voorkomen. Cuyabeno is uniek omdat het verrassend plat is. Het is een enorme schotel kom met een smalle benedenstroomse uitgang. Daardoor loopt het gebied elk regen seizoen vol waardoor er schitterende meren onstaan die verbonden zijn door kreken. Er is geen enkel ander park in Venezuela, Colombia, Peru en Bolivia dat zo dichtbij de Andes ligt met zo veel meren en kreken en  dat zo gemakkelijk toegankelijk is als Cuyabeno. Brazilianen komen naar Cuyabeno omdat het voor hen goedkoper is om naar Cuyabeno te vliegen dan het Amazonegebied van Brazilië /b> te bezoeken. In feite kan geen ander Amazone park in de wereld zo gemakkelijk bereikt worden en voor zo weinig geld bezocht worden. Dit alles maakt Cuyabeno tot één van de beste Amazone parken ter wereld!

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: donker bladerdak tegen lichte lucht.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Dieren bewegen zich vooral in de boom kruinen.

Het kontrast tussen de bladeren en de lucht is zo groot dat ze zwart lijken.

De meeste vogels en apen zitten in de boomtoppen.

Donkere kruinen van het tropisch regenwoud van het Amazonegebied

Van de grond gezien lijken de bladeren van het tropisch regenwoud van het Amazonegebied bijna zwart en is het bijna onmogelijk om beesten op een hoogte van zo'n 35 meter te herkennen, behalve als je een heel ervaren vogelaar bent.

 

Tropisch Regenwoud Amazonegebied ervaring

Verscheidene lodges in Ecuadors Oriente en in de Amazonegebieden van andere landen liggen aan grote rivieren, zoals de Rio Napo en de Rio Aguarico. Vooral langs de grote rivieren, werd de jungle al jaren geleden ontbost. Sommige lodges liggen daar aan de rand van een nationaal park, of staan ik stukjes secundair bos. Maar zelfs toen de grote rivieren nog bebost waren, zo'n 4 decennia geleden - toen we het Ecuadoriaanse Amazone regenwoud verkenden voor het stichten van de nationale parken - gaven de grote rivieren nooit die "jungle ervaring" die je krijgt vanaf de kleinere rivieren. Dit komt omdat de hoodtakken van de Amazone te breed en te open zijn en ook omdat zij veel te recht zijn. Daardoor ervaar je niet de voortdurende verandering van het landschap zoals op kleine kronkelende rivieren.

 

Zicht vanaf het water

Maar vanaf het water kun je prima beesten zien, want de bomen langs de rivieren zijn vaak lager en er zitten veel vogels en zoogdieren juist aan de rand van het bos, en natuurlijk zitten er veel water vogels aan en op het water. Het licht schijnt op de taken en je wordt niet verblindt door het licht boven je. Bovendien kan je vanuit een kano zittend naar het wild kijken en heb je je camera en verrekijker voortdurend paraat en een vogelboek bij de hand.

 

Bovendien zijn er tal van dieren die alleen in en rond het water te zien zijn, zoals, Amazon dolfijnen, Capibaras, Anacondas, allerlei watervogels, Kaaimannen, Zeekoeien (Manatis), etc.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Excursie in het tropisch regenwoud van de AmazoneONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Afkoelen in het Amazonegebied

Excursies over het water brengt je gemakkelijker en sneller naar de beste wild plekken.

Natuurlijk is het ook heerlijk om te zwemmen.

 

Over het water kan je je ook gemakkelijk naar de beste wild plekken toe, terwijl je ondertussen naar vogels kijkt en het landschap aan je voorbij glijdt. Omdat vogels rond zon'sopgang en -ondergang het actiefst zijn, is het erg belangrijk dat je in het hart van de het natuurgebied bent. De Cuyabeno Lodge ligt op een schiereiland in het midden van het Cuyabeno Meer. Bezoekers van de meeste andere lodges moeten vaal eerst een half uur varen om bij het meer te komen. Dat betekent dus een half uur vroeger opstaan of veel minder vogels en wild zien!

 

Uiteraard nemen wij onze gasten ook mee het bos in, om het oerwoud van binnenuit te ervaren. Met onze ervaren gidsen zie je dan vogels en planten die je niet langs het water kunt zien. Vogelaars kunnen hun hart ophalen! In Cuyabeno krijg je het beste van twee werelden: excursies vanaf het water en door het regenwoud.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Fotograferen in het tropisch regenwoud van de AmazoneONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Vogelen in het tropische regenwoud van het Amazonegebied

In Cuyabeno krijg je het beste van twee werelden: excursies vanaf het water en door het regenwoud.

Vogelaars kunnen hun hart ophalen!

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Wild observatieplatform in het tropische regenwoud van het amazonegebiedONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Wildfotografie in het tropische regenwoud

En dan hebben we natuurlijk onze observatietoren vanwaar je op je gemak kunt kijken naar wat er onder en om je heen afspeelt.

Sommige gasten kunnen gewoon niet genoeg krijgen van alle beesten om hen heen, groot en klein.

 

Geen Branden en Ontbossing Amazonegebied

Cuyabeno is tegenwoordig goed bescherm en er komen vrijwel geen branden en ontbossingen van het Amazonegebied meer voor.

 

Wij, als eigenaren van Parks and Tribes en de Cofan Lodge, vinden het vreselijk belangrijk dat je een fantastische tijd hebt en dat het tropische regenwoud blijvend een plekje in je hart verovert, net zoals bij ons vele jaren geleden. Daarom werken wij voortdurend aan het verbeteren van onze excursies en voorzieningen. Door je deelname aan een trip naar het Amazon gebied, help je mee het te behouden. Je bezoek genereert inkomsten voor de Cofan en Siona Indianen en het versterkt de plaatselijke economie. Zonder ecotoerisme zou er geen enkele prikkel zijn voor de Ecuadoranen om hun nationale parken te beschermen. Ons motto is "Nature, use it or lose it". Alle programmas zijn zo kindervriendelijk als het maar kan. Ik nam mijn eigen kleinkinderen erheen.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: kind met vlinder in Cuyabeno.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: lunch in Cuyabeno.

Een vlinder likte het zout van het voorhoofd van mijn kleinzoon.

Picnicken op een "deken" van bladeren.

 

Ecuador heeft maar twee plekken waar je kleine rivieren en meren treft, beide in het Cuyabeno Reservaat, namelijk de Cuyabeno Meren en de Lagarto Cocha meren op de grens met Peru. Niets in het gehele Amazonegebied kan tippen aan de landschappen van deze schitterende meren en kreken van het Cuyabeno Reservaat.

 

Evenmin heeft geen enkel ander Amazone land een reservaat dat zo snel en zo voordelig bereikbaar is. Ecuador is je beste optie om het Amazonegebied te leren kennen.

 

Tot slot is het de moeite waard te noemen dat beroemde tropische biologen de het grootste aantal soorten en planten per hectare hebben ontdekt in de jungle van Cuyabeno!

 

De schoonheid zit em in de details

De schoonheid van het Amazone oerwoud zit hem in de kleine details. Er zijn meer dan 500 soorten vogels, waaronder ongelooflijk kleurrijke juweeltjes, en er zijn schitterende bloemen, zoals orchideeën, bromelias.

 

Statistisch ligt de jaarlijkse neerslag op zo'n 3000 mm, met meer dan 250 mm neerslag per maand in het regenseizoen (van medio maart tot augustus) en wat minder in het "droge" seizoen (van Mid-December via de eerste dagen van maart), wanneer de Cuyabeno Rivier en de meren kunnen droogvallen. In die periode is de toegang tot de lodge en het meer wat minder betrouwbaar en in uitzonderlijke gevallen worden er alleen speciale expedities georganiseerd naar de meren, omdat men ze dan alleen te voet kan bereiken. Dergelijke extreme droogten komen eens per vier jaar voor. In de droge tijd is het meren gebied extra interesant omdat de dieren allemaal geconcentreerd zijn rond de laatste resterende poelen. Veel vogels hebben dan ook hun broedseizoen.

 

Cuyabeno heeft vier vegetatietypen:

 1. Niet-ondergelopen bos gelegen op lage heuvels;

 2. moerassen, met een vegetatie gedomineerd Mauritia flexuosa palmen;

 3. Overstromingsbossen met "wit" water rivieren of varzea - met sediment beladen rivieren zoals de Aguarico Rivier ;

 4. bossen overstroomd door zwart-water rivieren (humus rijke rivieren me relatief weinig sediment zoals de Cuyabeno Rivier) of igap(moeras Amazonegebied in Brazilië /b>).

In delaaste groeien de beroemde Macrolobium bomen die overwoekerd worden door Epifyten en waar altijd Reigers, Papegaaien, Huatzins en andere waterminnende vogels.

 

Met meer dan 580 soorten is Cuyabeno éen van 's werelds beste stekjes voor vogelaars en een beetje vogelaar gaat al gauw met een lijstje van zo'n 200 soorten naar huis. Er is ook een groot aantal zoogdieren, waaronder dolfijnen, manatees, minstens 10 aapachtigen, waaronder de nachtaap, die eerst het door éen van onze medewerkers werd waargenomen en sindsdien met zekere regelmaat gezien wordt, een groot aantal vleermuizen - waaronder fruit etende -, ontzettend veel knaagdieren, inclusief 's werelds grootste, de Capibara, en Stekelvarkens. En natuurlijk zijn er de Luiaards, Miereneters en een flink aantal van de Zuid-Amerikaanse katten, met inbegrip van de Jaguar en de Puma. Hoefdieren zijn vertegenwoordigd door Tapirs, twee soorten Peccaris (Amerikaanse bosvarkens) en verschillende soorten herten.

 

Toen het FAO nationale parken team de Amazone gebieden in 1975 uitkoos stond Cuyabeno bekend om haar enorme boa's, anaconda's en een overvloed aan schildpadden. Dit is nu nog steeds het geval. Gigantische anacondas worden nog steeds regelmatig gezien, soms met een kenmerkende zwelling: de overblijfselen van een peccary of capibara.

 

De kleinere reptielen worden vertegenwoordigd door vele soorten slangen en hagedissen en verschillende soorten leguanen. 's Nachts jagen Geckos op insecten rond de verlichting, terwijl je overdag soms leguanen en grote land schildpadden kunt tegenkomen. Amfibieën zijn alomtegenwoordig, maar de meesten zijn erg moeilijk te ontdekken, en vaak moet je je tevreden stellen met hun nachtelijke concerten. De visfauna is ook buitengewoon soortenrijk, inclusief de beruchte piranhas, bagres (gigantische meervallen) Paiche (een enorme visdie stamt uit de oertijd), de Sidderaal en talloze kleine tropische "aquarium soorten.

 

4 DAAGSE STANDARD CUYABENO LODGE PROGRAMMA

Dag Eé

Wij halen je op in Lagoagrio om je in een uurtje of twee naar onze kano aan de ingang van het Cuyabeno Reservaat bij Tarapoa.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Onze bus van Lago Agrio naar Cuyabeno.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: De hoofdingang van het Cuyabeno Park.

Onze bus naar de hoofdingang van het reservaat.

De hoofdingang van het reservaat.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: bezoekers op weg naar de Cuyabeno Lodge. ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: varen over de Cuyabeno River.

Onze kano brengt je van de ingang naar de Cuyabeno Lodge over de Cuyabeno Rivier.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Cuyabeno Lodge gezien vanuit de lucht.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Cuyabeno Lodge heet je welkom.

Op de foto kan je zien hoe er tussen de heuvel van de lodge en het vaste land rechts een stuk moeras ligt, waardoor wij op een eiland liggen in het Cuyabeno Meer.

Het welkom bordje van de Cuyabeno Lodge.

 

Na aankomst in de lodge krijg je een korte uitleg en daarna kan je je wat opfrissen en uitrusten van een lange dag reizen.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Moderne douches in de Cuyabeno Lodge. ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Prima bedden met klamboes en slaapkamers in het tropische regenwoud

Na aandkomste en lekkere warme douch.....

en even lekker uitrusten op je kamer, of........

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: relaxen in hangmatten.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: uitzicht vanaf de toren over de Cuyabeno Lodge.

Relaxen in een hangmat in onze recreatie ruimte.

Of op verkenning van de Lodge: een overzicht vanaf de toren.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Relaxen op het terras van de Cuyabeno Lodge.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Een frisse duike in het Cuyabeno Meer.

Je kunt ook lekker op het terras gaan zitten, of......

een lekkere frisse duik nemen in het meer.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Luxe onderkomens in het tropische woudONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Fabelachtig uitzicht over het tropische woud

Na een excursie vinden veel gasten het fijn zich een poosje terug te trekken in een schone plek waar je je kunt opfrissen en relaxen.

Onze deluxe kamers bieden een schitterend uitzicht over de jungle.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: gezellig restaurant van de Cuyabeno Lodge.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Comfortable rooms at the Cuyabeno Lodge.

Onze koks serveren heerlijke "home made" maaltijden.

Omdat Cuyabeno nog relatief dicht bij de Andes ligt, zijn de nachten aangenaam koel en heb je zelfs een lichte deken nodig.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Uitzichtstoren in het tropische woud

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: beste lodge in het tropische woud

Boven: Een moderne zonne-installatie voorziet de Cuyabeno Lodge 24 uur per dag van stroom, in zowel de kamers als het restaurant. Je kunt dus altijd je accuutjes opladen.

 

Met zo'n dertig meter boven de omgeving van het bos, is onze observatietoren het hoogste punt in de wijde omgeving en onze mobile telefoon antenne zorgt daar voor de beste ontvangst in het hele gebied. Daarmee in onze lodge de facto het alarm meldpunt. Niet dat dat nodige is, maar fijn te weten.

 

Dagen 2 and 3

Aangezien vogels het aktieste tijdens de dageraad zijn, kunt je de dag beginnen met vogels kijken direkt voor of na het ontbijt. Blauwe - Gele Papegaaien vliegen al krijsend over het Cuyabeno Meer, terwijl Hoatzins hun misterieuse geluiden fluisteren terwijl ze de bladeren van de Macrolobiumbomen eten. In de verte kan je het aanzwellende geroep van de Howler Monkeys horen of een troep eekhoornaapjes door de boomtoppen zien dartelen. Er zijn 10 soorten apen opgenomen in het reservaat.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Vogelaars in de jungle.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: op excursie met de Cuyabeno Lodge.

Vogelen bij het ochtendgloren.

Cuyabeno verkennen vanuit een electrische fluisterboot.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Dwergara papegaaien zijn algemeen in de Amazone.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Patoos zijn grote nachtzwalumen met een ongelooflijke schutkleur.

Chestnut-fronted Parrots komen ook in Cuaybeno voor.

De Common Patoo is een soort nachtzwaluw met een ongelooflijke schutkleur.

 

Na het ontbijt het hogere bos in om meer te weten te komen over de medicinale planten en dieren. Er zijn verschillende kleurrijke bloemen in het Cuyabeno Natuurreservaat, maar het kost wat moeite om ze te vinden. Orchideeën en Heliconias behoren tot de spectaculairdere bloemn van het Amazon regenwoud.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Op de Panama Flame bomen groeien de bloemen uit de stam.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: roze bloem Cuyabeno lodge.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: roze oerwoud bloem.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Roze orchidee.

Wat schitterende bloemen in Cuyabeno.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Enorme holle ficus boom.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Amazon zoet water crab.

Een enorme ficus boom.

Lees alles over het Amazone gebied, zoals zoetwaterkrabben, allerlei apen, papegaaien, zoetwater dolfijnen, zeekoeien en het facinerende verleden toen het Amazone gebied onder de Atlantische Oceaan stond.

 

Op éen van de middagen nemen we je mee naar het Siona dorp, waar je over de Siona-kookkunsten en traditionele gerechten kunt leren. iedere keer verzorgt een andere vrouw van de gemeenschap het programma, zodat ze allemaal aan de beurt komen.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: cacao boon in groentetuin Siona Indianen.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Siona indiaanse bij kook vuurbak.

Een bezoek aan het Sionadorp: Cacao in de Siona moestuin.

Een Siona vrouw laat zien hoe maniok bereid wordt.

 

's Avonds gaan we ook op excursie - soms per kano - om nachtdieren in de moerassen te zoeken, zoals kaaimannen en kikkers. Andere avonden gaan we te voet om naar de nachtdieren van het bos te zoeken.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: op nachtelijke excursie Cuyabeno Lodge.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Amazon zweepspin Amblypygi zijn een orde in de klasse van de spinachtigen (Arachnida). Wees maar niet bang, ze bijten noch steken.

Op avond excursie om nachtdieren te zoeken.

Amazon zweepspinnen, Amblypygi, zijn een orde in de klasse van de spinachtigen (Arachnida). Wees maar niet bang, ze bijten noch steken.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: De Cuyabeno Lodge pier heeft een schitterend uitzicht over het meer waar de gasten graag genieten van het landschap.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: De beroemde "bonsai" Macrolobium bomen in de avondzon.

De Cuyabeno Lodge pier heeft een schitterend uitzicht over het meer waar de gasten graag genieten van het landschap.

De beroemde "bonsai" Macrolobium bomen in de avondzon.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Anacondas kunnen wel 7 meter lang worden en verblijven graag langs het water.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Er zijn 3 soorten kaaimannen in Cuyabeno.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Citroenvlinders komen op mineraalrijke plekken af.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: De Rode Neusbeer, Nasua nasua, komt wijdversrpeid voor in de Amazone.

Some of the fascinating wild animals of the Cuyabeno Lake area.

 

Eventueel een avond excursie om nachtdieren te zoeken.

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: boomkikkers in Cuyabeno.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: sabelsprinkhaan aan het vervellen.

Boomkikkers zitten overal, maar het is verdraaid lastig ze te vinden. En als je eindelijk denkt dat je éen in je camera zoeker hebt, springt ie weg om em daarna nooit meer terug te vinden smiley.

Zeker zie je allerlei nachtelijke insekten zoals deze vervellende sabelsprinkhaan.

 

Dag 4

Op dag vier heb je misschien ook dat gevoel dat zo veel van onze bezoekers ervaren hebben: 'Het ging allemaal te snel voorbij'. Misschien word je een van onze frequente bezoekers die terugkomen voor een speciaal programma van een of twee weken. Hoe dan ook, je moet in de ochtend terug om op tijd te zijn voor je vlucht of de bus in Lago Agrio. Je vaart de Cuyabeno Rivier terug op naar de brug bij de ingang van het park, waar je transport je opwacht om je naar het vliegveld of naar het busstation te brengen voor je terugreis naar Quito.

 

5 DAYS CUYABENO MEER PROGRAMMA

Dagen 4 en 5

Dagen 4 en 5 zijn als dagen 3 en 4 van de 4 DAGEN CUYABENO LODGE TOUR. De 5 DAGEN CUYABENO LODGE TOUR biedt je een fantastische kans om het Cuyabeno Meer gebied beter te leren kennen terwijl je ook meer tijd hebt voor relaxen in de lodge.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: een duik in het Cuyabeno Meer.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Gezellige avond in de Cuyabeno Lodge.

Een duik in het Cuyabeno Meer is altijd heerlijk verfrissend.

Avondeten in de Cuyabeno Lodge.

 

s'Avonds kan je op een nacht excursie gaan op zoek naar de oranje ogen van kaaimannen en andere nachtdieren in de Macrolobium moerassen.

 

s'Ochtends het Cuyabeno Meer op met de Macrolobium moeras bossen die je doen denken aan grote Bonsai bomen.

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Amazone zeekoe.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Roze Amazone Dolfijn.

Bijna altijd krijg je minstens éen vand de twee soorten dolfijnen te zien en soms een manati.

 

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: excursie op het Cuaybeno Meer.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Vogelen op het Cuyabeno Meer.

Gezellig vogelen en wild kijken.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Achiote bixa Orellana struiken gebruikt voor natuurlijke kleuren.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Enorme kaktus bloem in de natte tropen.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Paarse bloemen langs de rivier.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Heliconia in de jungle.

Bloemen behoren tot de juweeltjes van het oerwoud, maar je ziet ze zelden in grote getalen, omdat het oerwoud zo divers is.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Blauw-gele papegaai in Cuyabeno.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Brown Woolley Monkeys in Cuyabeno.

Blauw-gele papegaaien komen het meeste rond het Cuyabeno Meer voor.

Brown Woolly Monkeys zijn algemeen in Cuyabeno.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Candle Bush bloem in Cuyabeno.ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED: Lianen kunnen zich over verscheidene hectaren uitpreiden.

Yellow Candle Bush bloeit langs de rivieren.

Gigantische lianen kunnen zich over verscheidene hectaren uitspreiden in de boom kronen.

 

ONTBOSSING TROPISCH REGENWOUD AMAZONE-GEBIED [2024]

Cuyabeno canopy tower

PARKS & TRIBES Reisbureau in Quito
Ecuador Adres: Las Casas, Straat: Jose Coudrin, 2 straten boven de Occidental highway, Canton Quito, Prov. Pichincha, Wijk Belisario Quevedo 
Tel: (++593)(02) 2 2324 4086, Mobil: (++593) (0) 99 283 2187 Verenigde Staten: (++)1 304 901 0718
Email: info@parks-and-tribes.com
GEEN SEXI VIDEO'S MAAR GOEDE INFORMATIE VAN ECHTE ECUADOR KENNERS