+593 2 2 50 5310, +593 96 29 35 271

info@parks-and-tribes.com

Geen sexi videos maar uitstekende informatie

 

PARKS AND TRIBES

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, ZIJRIVIEREN: DE MOOISTE ZIJRIVIEREN LIGGEN IN DE OORSPRONG IN DE ANDES. Schitterende smalle zijrivieren en prachtige meertjes

 

Waar ligt en hoe lang is de Amazone Rivier: Lengte en Breedte

Waar ligt de Amazone Rivier? De Amazone Rivier ligt in het Amazone Bekken van Zuidamerika.

Hoe lang en breed is de Amazone Rivier? Lees alles over de Amazone: lengte 6400 km; breedte tussen de 3 en 10 km in het droge seizoen en nog veel meer! In het regenseizoen kan die wel 50 km breed worden. In de bovenstroom is de breedte van de Amazone Rivier aanzienlijk minder. De Napo Rivier, de oorsprong van de Amazone Rivier, varieert in breedte tussen een halve en 1 km.

 

Wat is de Oorsprong van de Amazone Rivier en z'n Zijrivieren?

Eén Oorsprong van de Amazone Rivier is de Napo, een belangrijke bronrivier maar Peru en Bolivia claimen ook een oorsprong , maar de Napo was het eerst ontdekt. Lees meer....

Langs de Napo Rivier liggen zo'n 8 dure lodges met ieder hun eigen tour. Wij hebben een alternatieve tour en die is véél goedkoper en beter. Hoewel de meeste lodges best interessante programma's bieden, organiseert iedere lodge excursies rond zijn eigen gebiedje, meestal niet verder dan 1 of 2 km weg. Bovendien zijn de meeste lodges langs de Napo-rivier peperduur. Wij vinden dat onze gasten de mooiste plekjes langs de Napo Rivier moeten kunnen zien tegen betaalbare prijs.

Dus dit is wat we deden: we hebben afspraken gemaakt met 2 lodges van inheemse gemeenschappen, de Pashpanchu Lodge en de Pilche Lodge, voor het onvangen en begeleiden van onze gasten. Maar in plaats van excursies alleen maar rondom de lodges te organiseren, hebben we de mooiste en beste plekken gezocht om vogels en wild te zien langs de Napo Rivier en in het Yasuni National Park. Om een ​​programma tegen een betaalbare prijs aan te bieden, blijft onze tour op het bovenste deel van de Napo Rivier stroomafwaarts van Coca. Ja, er zijn nog enkele andere interessante plekken langs de Napo-rivier, maar om daar te komen, moet je urenlang in de kano zitten, waardoor excursietijd zou moeten worden opgeofferd voor meer reistijd en tegen aanzienlijk hogere kosten. Wij kennen de Napo-rivier sinds 1975 en zijn het meest deskundig mensen om rondleidingen langs de rivier te organiseren.

Dus wat maakt de Napo-rivier zo speciaal...

 • De Napo Rivier, de Amazone Rivier oorsprong en een belangrijke zijrivier ligt langs het Yasuni National Park, de meest diverse jungle ter wereld, en jij krijgt er de beste plekjes te zien!

 • Langs de Napo-rivier leven landgebonden zoogdieren, zoals apen en vogels, die gebonden zijn aan heuvelachtige bossen; maar met zo'n overvloed aan water, krijg je ook veel watergebonden fauna te zien zoals: Kaaimannen, eenden, aalscholvers, reigers, enz.

 • Er zijn verschillende inheemse Kitchwa-gemeenschappen langs de Napo-rivier en je zult er een aantal van bezoeken.

Maar er is meer...

 • Je vliegt in een half uurtje van Quito naar Coca aan de bovenstroom van de Napo River;

 • Of, als alternatief kan je avonds een bus nemen in Quito, die 's ochtends vroeg in Coca aankomt;

 • Onze programma's worden georganiseerd in samenwerking met kleine Kichwa-indianengemeenschappen;

 • Alle programma's zijn zo kindvriendelijk, ik heb mijn kleinkinderen (3,5 & 6) meegenomen. Ze vonden het geweldig!

 

3 DAGEN NAPO RIVIER AMAZONE TOUR

Amazone Rivier, Tour Dag 1

Je wordt opgehaald van het vliegveld of het busstation, vanwaar je direct naar onze overdekte gemotoriseerde kano wordt gebracht.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Overdekte kanoWAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: binnenkant van de overdekte kano.

Het transport bestaat uit een overdekte gemotoriseerde kano om je te beschermen tegen de zon en regen.

Vanbinnen biedt de kano plaats aan 10 passagiers.

 

Om een ​​nogal saai eerste stuk over de rivier vanaf Coca te vermijden, word je in plaats daarvan per auto naar Puerto Providencia gereden, vanwaar onze gemotoriseerde kano je naar de Pashpanchu Lodge brengt. Dit is een plezierige lodge  van de inheemse gemeenschap Pashpanchu Kichwa. Na de lunch in de lodge, neemt een lokale natuurgids je mee op een natuurwandeling naar het Pashpanchu-meer, om wild, vogels en planten te zoeken.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Yasuni National Park Kaart.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Het pad naar de Pashpanchu Lodge.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Het restaurant van de Pashpanchu Lodge.

De toegang tot de Pashpanchu Lodge.

Het restaurant van de Pashpanchu Lodge.

 

Omdat je de nacht gaat doorbrengen in Pashpanchu Lodge, krijg je het avondeten in de lodge en kan je op een avond excursie om nachtdieren te spotten.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Kaartje van het Pashpanchu Lodges terrein.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Op nachtelijke excursie.

Kaartje van de omgeving van de Pashpanchu Lodge.

A night excursian after dinner.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Een jungle tarantella spin.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Amazone zweep spin Amblypygi are clawed spiders without scorpion tail or poison

Een nachtelijke excursie om de nachtdieren te kijken. Tarantula's kruipen 's nachts uit hun holen, maar zodra je ze nadert, trekken ze zich snel terug. Ze zijn banger voor jou dan jij voor het.

Zweepspinnen zijn verwant aan spinnen, maar toch heel anders. Ze behoren tot de vele dieren van de jungle die je alleen 's nachts te zien krijgt.

 

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Squirrel Monkey.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Brown Woolly Monkey.

Een Squirrel Monkey.

Een Brown Woolly Monkey.

 

Amazone Rivier, Ecuador, Tour Dag 2

De volgende ochtend krijg je een vroeg ontbijt in de lodge, om vervolgens naar het Challwuacocha-meer te vertrekken. Na een wandeling van 20 minuten stap je in een peddelkano om vogels en wild te zoeken.

De uitgang betekent "Coche of Cocha" is Kichwa voor "meer". Dus spreken over het Challwuacocha Meer is dat een beetje dubbelop, maar zo wordt het nu eenmaal genoemd.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Het Challwuacocha meer met waterhyacynthWAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Donkere wolken stapelen zich op boven het Challwuacocha Meer.

Het Challwuacocha Meer is een prachtig zwartwatermeer omgeven door moerassen en overstroomde bossen. Het uiteinde van het meer is overgroeid met Water Hiacynten.

Donkere wolken trekken zich samen boven het Challwuacocha Meer.

 

 

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Een aronskelk struik langs de oevers van het Challwuacocha Meer.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Water Hiasynthen bedekken de uiteinden van het Challwuacocha Meer.

Aronskelk struiken groeien langs de oevers van het Challwuacocha Meer.

Waterhiasynten bedeken het water aan het uiteinde van het Challwuacocha Meer.

 

Het meer wemelt van de vissen, en met name interessant zijn de "Paiches" (Arapaima Giga), de grootste roofvis van de Amazone Rivier, die tot zo'n 3,5 m lang kan worden. Deze vis heeft de gewoonte om vanaf het wateroppervlak op andere vissen te jagen, met zijn rug naar voren, zodat je hem echt langs de moerasstruiken kunt zien sluipen. Deze intrigerende vissen kunnen lucht te ademen met een primitief long- en kieuwstelsel, waardoor ze zowel boven als onder water kunnen ademen. daardoor kunnen in wateren leven met lage zuurstofgehaltes.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: “Paiches” zijn de grootste roofvissen van de Amazone.

“Paiches”  zijn de grootste roofvissen van de  Amazone Rivier, Ecuador.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Op weg naar de Sani Lodge canopy toren.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Varen door de moerassen.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Punteren door het moerasbos.

Op weg naar de kronendak toren van de Sani Lodge moet je door een heel smalle en ondiepe kreek.


Nadat je door de moerassen en moerassen bent gegaan, bereik je een enorme luifeltoren, naast een nog hogere Ceibo-boom met een parapluvormige kroon. Als je de 35 m hoge jungle-toren beklimt, krijg je een prachtig uitzicht over de jungle en het deel waar het meeste leven van de jungle plaatsvindt: de boomkronen, bedekt met epifyten.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Kaartje van het Challwuacoche Meer en omgeving.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Dee Sani Lodge ligt aan het meer.

The Challwuacoche Lake surroundings map.

The Sani Lodge built at the shore of Lake Challwuacoche.

 

You will have lunch at the Sani Lodge restaurant, from where you have a beautiful view over Lake Challwuacoche.

 

AMAZONE RIVIER, ECUADOR:Uitzicht van de Sani Lodge over het Challwuacoche Meer.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: The restaurant at the Sani Lodge.

Uitzicht over het Challwuacoche Meer.

Het restaurant van de Sani Lodge.

 

 

The lake also has a great population of Black Caiman, one of which has the habit of resting at the landing of the Sani Lodge. Please note, as this is a wild animal, there is no guarantee it will do so during your presence.

 

AMAZONE RIVIER, ECUADOR:In tegenstelling tot diens naam, is de Black Cayman niet zwart.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Black Cayman ogen.

In tegenstelling tot zijn naam is de Black Cayman helemaal niet zwart. Dit bijzondere vrouwtje van 3,5 m komt regelmatig op het dek van de Sani Lodge.

Zij is zo tam dat je met een normale camera een foto van haar ogen kunt maken, terwijl zij net onder het dek ligt. Kijk hoe haar huid is begroeid met algen.

 

Na je bezoek aan het Challwuacoche Meer, ga je naar de Pilche Lodge aan de overkant van de Napo-rivier van een andere Kichwa-gemeenschap voor het avondeten en om te overnachten.

Na het ete ga je op een nachtelijke excursie op zoek naar nachtdieren, zoals hagedissen, insecten, spinnen en kikkers.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Een Spectacled Caymen langs het meer.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: De bek van een Spectacled Cayman is is smaller dan van een Black Cayman.

Een Spectacled Caymen.

De snuit van een Spectacled Cayman is smaller dan van een Black Cayman en hij wordt maar 1,5 tot 2 meter.

 

Hoewel de tour een vrij beperkte tijd heeft, leer je in een van de dorpen over de Kitchwa-manier van leven.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: In de kruidentuinen vind je allerlei groenten en vruchten zoals like cacao.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Kichwa vrouw kookt op een zandbox.

Een bezoek aan een Kichwa-gemeenschap: de Kitchwa-moestuin bevat allerlei soorten basisvoedsel, zoals maniok en zelfs cacao.

Een Kichwa-vrouw toont de traditionele manier van koken op een vuur in een vuurkist.

 

 

Amazone Rivier, Ecuador, Tour Dag 3

De volgende ochtend, voor het ontbijt, bezoek je een zoutlik plek van groene papegaaien langs de Napo Rivier, die gewoonlijk – maar niet altijd – tussen 5:30 en 6:30 uur naar de zoutlik plek gaan. Je moet dus om 5:00 uur bij de kano zijn. Na het genieten van de vogels keer je terug naar de Pilche Lodge, om te ontbijten en je bagage op te halen.

Je wordt dan naar de Kichwa Añagu-gemeenschap gebracht aan het Añagu-meer waar het beroemde Napo Wildlife Centre staat, met de zoutlik van de rood-gele papagaari en een 54 m hoge kroondag toren langs een nog hogere Ceibo-boom met een uitkijk platform in de kroon.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Rode Papagaai.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Chesnut-fronted Papagaai.

Rode papagaaien hebben een likplek in de Añangu-gemeenschap.

Groene papegaaien hebben hun eigen likplek langs de Napo Rivier.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: De 54m hoge kroondak toren van de Kichwa Añagu community.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Kroondag toren langs een Ceibo boom.

De 54 meter hoge kroondaktoren bij de Kichwa Añagu-gemeenschap.

Langs de zijkant van een 55 meter hoge ceibo-boom, geeft de uitkijktoren toegang tot een platform in de kruin van de boom, evenals een nog hoger plateau dat neerkijkt op de kruin van de boom.

 

Het meeste leven van de jungle speelt zich af in de boomkruinen. Daar leven de vogels, apen, luiaards, insecten, evenals de meeste plantensoorten en bloemen. Moeilijk te zien vanaf de bosbodem, er zijn 2 kroondak torens langs onze Yasuni National Park Tour en je kunt ze allebei bezoeken.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Buttress roots van een 50 meter hoge Ceibo boom.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Uitzicht over Palm moerasbossen vanaf de uitkijktoren

Buttress roots of the 55m high Ceibo tree measure some 10 m wide.

View over the palm swamp forest from the tree platform.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Het platform van de uitkijktoren.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Het platform van de Kichwa Añagu community uitkijktoren.

De steunwortels van de 55 meter hoge Ceibo-boom zijn zo'n 10 meter breed.

Het itzicht over het palmmoerasbos vanaf het plateau.

 

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Bromelias zijn de meestvoorkomende epifyten.AMAZONE RIVIER, ECUADOR:Bloeiende Bromelia.WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN: Epifyten op de takken van de bomen.

Epifiten in de boomkruinen.

 

Na een bezoek aan Añagu word je teruggebracht naar Coca, waar je wordt afgezet je hotel.

WAAR LIGT EN HOE LANG IS DE AMAZONE RIVIER: LENGTE, BREEDTE, OORSPRONG, ZIJRIVIEREN

PARKS & TRIBES Reisbureau in Quito
Ecuador Adres: Las Casas, Straat: Jose Coudrin, 2 straten boven de Occidental highway, Canton Quito, Prov. Pichincha, Wijk Belisario Quevedo 
Tel: (++593)(02) 2 2324 4086, Mobil: (++593) (0) 99 283 2187 Verenigde Staten: (++)1 304 901 0718
Email: info@parks-and-tribes.com
GEEN SEXI VIDEO'S MAAR GOEDE INFORMATIE VAN ECHTE ECUADOR KENNERS