WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR

Wat te Doen in Cuenca, Ecuador

Cuenca, Ecuador, hoofdstad van de provincie Azuay, heeft ongeveer een half miljoen inwoners. Gelegen op 2500 m, ligt het iets lager dan Quito (2800 - 2900 m). Het koloniale centrum van Cuenca staat op de lijst van UNESCO Wereld Erfgoed vanwege haar prachtige historische stadshart. Toeristen komen af opt het historische deel van de stad, dat klein maar geweldig charmant is. Zonder enige twijfel is Cuenca één van de tien mooiste historische steden van Latijns-amerika en absoluut een bezoek waard. Internationaal weinig bekend, wordt het straatbeeld gedomineerd door Cuenquenos (inwoners van Cuenca), zelfs in het toeristenseizoen.

 

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over onze Nationale Parken Tours, onze Galapagos programmas en de programmas vanuit onze Cofan en Cuyabeno Lodges: zoals onze Ronde Cuyabeno, en onze Cuyabeno Expeditie. Voor degenen die de fantastische natuur van Ecuador willen combineren met de beroemde cultuur van Peru, hebben we zelfs verlenging van 7 dagen Hoogtepunten van Peru. Hier vind je onze prijzen. Onze website geeft de beste informatie op het internet, want wij zijn vakbiologen met 40+ jaren ervaring. Je vindt hier honderden high-resolution fotos van Cuyabeno en Ecuador, met thumbnails die openen door ze aan te tikken. Als je onze fotos mooi, of onze info nuttig vindt kan je anderen helpen die pagina ook te vinden door em te delen met onze meeschuivende "leuk" bar.  FB like

 

De eerste grote nederzetting was Guapondeleg en gebouwd door de Canari mensen. Ongeveer 50 jaar voordat de Spanjaarden arriveerden, veroverden de Incas de Canari en herbouwden ze de stad en doopten het om tot Tomebamba. Vlak vóórdat de Spanjaarden de stad bereikten was deze grotendeels verlaten. De reden blijft een onbekend. De Indianen vertelden de Spanjaarden verhalen over gouden gebouwen en pracht en praal in Tomebamba en het werd natuurlijk één van de kandidaat-plaatsen voor de El Dorado mythe. in 1557 stichtten de Spanjaarden Cuenca - vernoemd naar de stad in Spanje - op de ruïnes van Tomebamba en gebruikten stenen van de ruïnes voor de bouw van hun nieuwe gebouwen, inclusief de Sagrario Kerk.

 

Hoewel de stad niet bekend staat om een specifieke industrie, is de stad relatief welvarend met een variëteit aan verschillende economische activiteiten. Vanuit toeristische oogpunt is de UNESCO Werelderfgoed benoeming van belang vanwege het oude centrum van de stad met zijn koloniale monumentenen romantische straatjes. Ik heb onlangs na vele jaren Cuenca weer eens bezocht en werd verrast door de prachtige restauratie van bijna alle koloniale gebouwen en monumenten.

 

Panama hoeden

Het is interessant te weten dat de Panama hoeden niet in Panama gemaakt worden, maar in Cuenca in Ecuador en het is een gewild artikel voor toeristen. Natuurlijk, de mode is geëvolueerd en tegenwoordig zijn Panama hoeden verkrijgbaar in vele vormen en kleuren voor zowel mannen als vrouwen, waaronder moderne stro petten.  Natuurlijk kocht ik een paar Panama hoeden in de grote winkel aan de zuidelijke kant van de Calle Largo (zie gedetailleerde kaart door te klikken op de onderstaande kaart).

 

Cuenca is de beste plek vanwaaruit Nationaal Park Cajas en het UNESCO Wereld Erfgoed Ingapirca, het best bewaarde overblijfsel and het Inca rijk bezocht kunnen worden; beiden liggen op een uurtje rijden van je hotel.

 

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Kaart van Cuenca binnenstad

 

Imaculada Concepción Kathedraal

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Onbevlekte Ontvangenis Kathedraal, Cuenca, EcuadorWAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Hoofdingang Concepcion Inmaculada Kathedraal, Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Bloemenmarkt naast Conception Kathedraal, Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Zicht op Concepción Inmaculada Kathedraal

De bouw begon van de Imaculada Concepción Kathedraal begon in 1885 ter vervanging van de oude kathedraal, de Iglesia del Sagrario. Het is dus helemaal geen koloniale kathedraal en niet erg oud voor Zuid-Amerikaanse begrippen. Nietemin, is het gebouw schitterend.

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Hoofd Toegangsdeur Onbevlekte Ontvangenis Kathedraal, Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Neoklassiek gebouw Cuenca, Ecuador

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Alcaldia galerij in Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Leuk straatje in Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Koloniaal straatje Cuenca, Ecuador

Hoewel er toeristen zijn, wordt het straatbeeld van Cuenca hoofdzakelijk bepaard door Ecuadorianen.

 

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Schoenpoetser in Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Galerij langs Plaza Calderón, Cuenca, Ecuador

Eén van de vele schoenpoetsers in de gallerij van de Immaculada Concepción Kathedraal.

 

Verkopers en Cuenqueños in de Galerij van de Plaza Calderón.

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Voormalige Kathedraal Sagario in Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Jezus en de Apostelen in de Sagrario Kathedraal

 

De bouw van de Catedral Sagrario begon in 1567 met stenen uit de ruïnes van Tomebamba. Eeuwenlang deed deze oude koloniale kerk dienst als Cuenca's voornaamste kerk en later als kathedraal, totdat de Immaculada Concepcion Kathedraal deze functie overnam. Het werd niet langer gebruikt voor reguliere diensten en na de restauratie in 1999 werd de kerk een museum voor religieuze kunst, en doet verder dienst voor theater concerten en culturele evenementen.

 

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: San Fransisco Kerk in Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: San Sebastiaan kerk in Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Santo Domingo Kerk in Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Bloemenmarkt vóór de Santuario Mariano Kerk in Cuenca

  • San Fransisco Kerk, linksboven.

  • De San Sebastian Church, rechtsboven.

  • Aan de voorzijde van de Santuario Mariano Kerk bevindt zich een schilderachtige bloemenmarkt, boven.

  • Santo Domingo Kerk, links.

 

Panama Hoeden

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Panama hoedenpers

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Panama hoeden winkel

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Panama hoed in Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Fabricage van Panama hoeden in Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Beste Panama hoeden winkel in Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Traditionele panamahoeden

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Ook in Otavalo kan je panamahoeden kopen

 

Rafael Paredes is wellicht de beste plek om een een Panama hoed op de kop te tikken. Gelegen aan de zuidkant van de Calle Largo, kan je de winkel herkennen aan een enorme hoed aan de muur. De winkel zelf is meer naar binnen gelegen. Het is een geweldige winkel omdat de hoedenmakers er de hoeden ter plekke weven in een open attelier. De prijzen zijn wat hoger dan in de kleinere winkeltjes. maar je hebt een veel grotere keuze van zowel mannen als vrouwen hoeden en de kwaliteit is prima. Er is ook ergens een luxere winkel, die welliswaar geraffineerder lijkt, maar behalve een geliktere display en hogere prijzen, kon ik zien geen verschil zien in de producten. Als je niet naar Cuenca kunt, dan zij er in Quito, op de Avenida Amazonas een paar zaakje gespecialiseerd in Panama hoeden, evenals een paar kraampjes in de Mariscal en Ejido park art en craft markten. In Otavalo zijn ze ook op de markt te koop.

 

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Pumapungo vestiging in Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Gerestaureerde Pumapungo ruines monument in Cuenca

Pumapungo

De Inca stad van Pumapungo - de Puma Deur - werd verondersteld nog mooier te zijn geweest dan Cusco, maar geen Europeaan heeft ooit de stad in haar volle glorie gezien, omdat de stad al verlaten en vernietigd werd enige tijd voordat de Spanjaarden er aankwamen.

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Pumapunga opgravingen, Cuenca Ecuador

 

Het is nu een archeologische vindplaats en éen van de interessantere trekplijsters van Cuenca, Ecuador aan de zuidkant van het koloniale Cuenca; de ruines worden beheerd als onderdeel van het Pumapungo Museum.

 

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Posada del Angel herberg in Cuenca

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR: Interieur van het Posada del Angel hotelletje, Cuenca, Ecuador

 

Toen ik in Cuenca was, verbleef ik in de charmante Posada del Angel, eigendom van een uiterst bekwame en aardige Argentijnse familie, met prima keuken en een drinkbare wijn voor een redelijke prijs. Voor onze Zuidelijke Tour met verblijf in Wereld Erfgoed Cuenca boeken we altijd graag dit hotel.

WAT TE DOEN IN CUENCA, ECUADOR

PARKS & TRIBES houdt kantoor in:

Calle Mariano Cardenal N74-153 & Calle Joaquín Mancheno Carcelen, Alto Quito

Email:

info[email protected]

Skype: ecotravelworldwide