INDIANENMARKT OTAVALO

INDIANENMARKT OTAVALO, DANKZIJ NEDERLANDESE INITIATIEVEN: Hoe kleinschalige hulp de Otavalo Indianen in hun ontwikkeling hielp

INDIANENMARKT OTAVALO: Otavalo moeder met kind

Otavalo Indianenmarkt

De Indiaanse kunst mart van Otavalo - de Plaza de los Ponchos - is één van de grootsten en charmantsten van heel Latijns-Amerika en die kunstvoorwerpen vind je nergens anders in Zuid-Amerika. Veel motieven zijn beïnvloed door westerse kunst, zoals de patronen die geïnspireerd zijn door het werk van Escher, maar vervolgens zijn omgezet in inca figuren.

 

Felle kleuren, schitterende kunst en prachtige wollen geweven kleden, maken een bezoek aan Otavalo een absolute must. Laat ons je helpen vinden van een geweldige plek om te slapen, een prachtige lokale pub om een ​​avond door te brengen, zodat u Otavalo herinneren als een levenslange hoogtepunt.

 

Otavalo, de hoofdstad van het Otavalo kanton, is een grotendeels inheemse stad in de provincie Imbabura. De stad heeft ongeveer 100.000 inwoners en wordt omringd door enorme vulkanen: de Cotacachi 4.995 m, de Imbabura 4.630 m, en de Mojanda. De vrouwen lopen gekleed in witte geborduurde blouses met kanten mouwen en zwarte of donkerblauwe over rokken, met witte onder rokken. De mannen dragen witte broeken met donkerblauwe poncho's. Beide geslachten dragen hun haar in lange gevlochten staarten. De vrouwen dragen lange kralenkettingen van vergulde glazen kralen en koralen kettingen om hun polsen.

 

De Otavalo markt werd gebouwd met financiering van de Nederland ontwikkelingshulp in 1970 en ontworpen door de Nederlandse stagaire architecte Tonny Zwollo. Het bestaat uit 90 betonnen paraplu-vormige kraampjes met bankjes. Om eerlijk te zijn: monsterlijk, maar wel fuctioneel en onverwoestbaar. Het meeste Otavalo textiel wordt geweven van schapewol (niet van alpaca wol omdat alpacas nooit in deze streken voorkwamen). Voor goedkopere tafel lakens worden kunstvezels gebruikt. De Nederlandse kunstenaar Jan Schreuder heeft in de jaren vijftig de Otavalos hun populaire kleedjes met motieven van Escher leren weven. Ook gaf Schreuder hun kleuradviezen. 'De Otavalos gebruikten vaak felle kleuren die vloekten in westerse huiskamers. Schreuder liet ze zien dat aardse kleuren als bruin en zwart door westerlingen veel meer met indianen werden geassocieerd.

 

Op het hoogtepunt van de markt op zaterdag, staan alle straten rond de Plaza de los Ponchos vol met kraampjes met kleden, sieraden, muziekinstrumenten, lederwaren, nep gekrompen hoofden, inheemse kleding, hand beschilderde schotels en schalen, tassen, kleding, kruiden, kluwen wol, groentes, vlees, enz, enz.

 

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over onze Nationale Parken Tours, onze Galapagos programmas en de programmas vanuit onze Cofan en Cuyabeno Lodges: zoals onze Ronde Cuyabeno, en onze Cuyabeno Expeditie. Voor degenen die de fantastische natuur van Ecuador willen combineren met de beroemde cultuur van Peru, hebben we zelfs verlenging van 7 dagen Hoogtepunten van Peru. Hier vind je onze prijzen. Onze website geeft de beste informatie op het internet, want wij zijn vakbiologen met 40+ jaren ervaring. Je vindt hier honderden high-resolution fotos van Cuyabeno en Ecuador, met thumbnails die openen door ze aan te tikken. Als je onze fotos mooi, of onze info nuttig vindt kan je anderen helpen die pagina ook te vinden door em te delen met onze meeschuivende "leuk" bar.  FB like

 

Otavalo was oorspronkelijk uit een agrarische gemeenschap met tuinbouw op de rijke vulkanische Andes grond. Naar geland de Otavalo kunst bekender werd - geholpen door de schitterend traditionele kleding van de Otavalo indianen - begon het toerisme te vanaf de jaren 1970 toe te nemen, en de stad is nu één van de belangrijkste toeristen bestemmingen en er zijn nu verscheidene Posadas (in een koloniaal huis rond een binnenplaats), terwijl er schattige, romantische restaurantjes zijn waar de gasten vergast worden met traditionele Andes muziek.

 

Panfluit musikanten uit Otavalo

Ook de reislust van de Otavalos naar Nederland werd dankzij een Nederlandse maatregel gestimuleerd. De KLM besloot als eerste luchtvaartmaatschappij tickets op krediet te verkopen. Hierdoor konden de Otavalenos makkelijker met hun muziek en hun goederen naar het buitenland. 'Begin jaren negentig zaten naar schatting vijfduizend Otavalenos in Europa, van wie de helft in Nederland. Met name in de Amsterdamse Bijlmer was de Otavalo-gemeenschap groot. Zo groot dat het de bijnaam Klein Otavalo heeft gekregen.'

 

Andere markten in de buurt van Otavalo

Jaarlijks wordt het inheemse zomerzonnewende festival gevierd, de zogenaamde Inti Raymi die plaats vindt rond 21 juni. Festiviteiten vinden plaats in verschillende steden in de regio, alsmede bij de Peguche waterval (email of bel ons voor details). Verscheidene steden in de buurt staan bekend om hun speciale ambachten: Cotacachi, is het centrum van de leer industrie van Ecuador, terwijl San Antonio, bekend staat om z'n houtsnijwerk; De straten staan vol ateliers met houtsnijwerk, fotolijstjes en meubelen. Al deze plaatsen kunnen gemakkelijk in 30 - 45 minuten rijden bezocht worden vanuit je posada - herberg- in Otavalo . Email of bel ons om meer informatie over de INDIANENMARKT van Otavalo en de omliggende dorpen.

 

INDIANENMARKT OTAVALO: Kunstmarkt Otavalo

INDIANENMARKT OTAVALO: Gegrafeerde Calebassen, otavalo kunstmarkt

Je ontkomt er niet aan. Naar Otavalo gaan betekent mooie en leuke dingen kopen. Niemand kan die verleiding weerstaan.

 

INDIANENMARKT OTAVALO: Otavalo Indiaansen

INDIANENMARKT OTAVALO: Kunstmarkt Otavalo met de stallen gebouwd met Nederlandse Ontwikkelingshulp

Otavalo vrouwen babbelen gezellig met elkaar wanneer er geen touristen zijn.

 

De markt werd in de jaren zeventig gebouwd met Nederlandse ontwikkelingsgelden.

 

INDIANENMARKT OTAVALO: kralen kettingen, handtassen, kleden en hangmatten

INDIANENMARKT OTAVALO: Pingelen op de Otavalo kunstmarkt

INDIANENMARKT OTAVALO: Andes muziek in Otavalo

Zalige traditionele muziek in een gezellig restaurantje.

INDIANENMARKT OTAVALO: Panfluit Andes Muziek Ecuador, Otavalo

INDIANENMARKT OTAVALO: Het Nederlandse hotel Doña Esther

Deze musikant was werkelijk fantastisch. We bleven tot we de laaste overgebleven gasten waren en hij zich verontschuligde dat hij ook naar bed moest.

Een gezellige posada - logies met ontbijt -  het eigendom van een aardig Nederlands stel dat al zo'n 15 jaar in Ecuador woont. Dit is de beste plek om te overnachten. We maken graag een reservering voor je.

INDIANENMARKT OTAVALO

PARKS & TRIBES houdt kantoor in:

Calle Mariano Cardenal N74-153 & Calle Joaquín Mancheno Carcelen, Alto Quito

Email:

[email protected]

Skype: ecotravelworldwide