NATUURREIZEN NAAR NATUURRESERVATEN IN ECUADOR

 

Natuurreizen naar de 51 Nationale parken en Natuurgebieden van Ecuador

NATUURREIZEN NAAR DE 51 NATUURRESERVATEN VAN ECUADOR. Ik ken ze allemaal: scoring Landschap, Toegankelijkheid & Diversiteit

Sinds kort zijn er nu 51 nationale parken en natuurreservaten in Ecuador in verschillende categorieën.  De differentiatie tussen de verschillende categorieën nationale parken van Ecuador is vaak niet zo duidelijk en zeker niet een criterium om te beslissen of je wel of niet geïnteresseerd zou kunnen zijn in een gebied. Wij hebben geprobeerd wat indicatieve waarderings cijfers te geven aan de verschillende natuurreservaten van Ecuador, om je een idee te geven welke gebieden je het beste zou kunnen bezoeken. De punten gaan van 1 - 5. 

 

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over onze Nationale Parken Tours, onze Galapagos programmas en de programmas vanuit onze Cofan en Cuyabeno Lodges: zoals onze Ronde Cuyabeno, en onze Cuyabeno Expeditie. Voor degenen die de fantastische natuur van Ecuador willen combineren met de beroemde cultuur van Peru, hebben we zelfs verlenging van 7 dagen Hoogtepunten van Peru. Hier vind je onze prijzen. Onze website geeft de beste informatie op het internet, want wij zijn vakbiologen met 40+ jaren ervaring. Je vindt hier honderden high-resolution fotos van Cuyabeno en Ecuador, met thumbnails die openen door ze aan te tikken. Als je onze fotos mooi, of onze info nuttig vindt kan je anderen helpen die pagina ook te vinden door em te delen met onze meeschuivende "leuk" bar.  FB like

 

Hoewel de natuur in alle gebieden natuurlijk waardevol is, hebben sommige gebieden veel fraaiere landschappendan anderen, met name de berggebieden. Alle gebieden met sneeuwtoppen hebben hoog gescoord vanwege hun spectaculaire uitzichten.

Tropische laaglanden scoren hoog als er meren zijn waar watervogels en ander wild kan voorkomen.

 

Toegankelijkheid scoort een 5 als er een redelijk begaanbare weg weg naartoe loopt en het gebied toegankelijk is over begaanbare paden of over water en er makkelijk kanoes kunnen worden gehuurd.

 

Het ecologisch belang is gebaseerd op de al dan niet aanwezige mogelijkheid voor een bezoeker om daadwerkelijk de biologische hoogtepunten te kunnen ervaren en zien. Het betreft dus niet een biologische biodiversiteitsscore. Overnachtingsmogelijkheden scoren hoog als ze zich in de buurt van de ingang of binnen een gebied een overnachtingsgelegenheid is.

 

Natuurreservaten van Ecuador

Veel van de nationale parken en natuurgebieden zijn nog slecht ontsloten, maar al met al is het één van s'werelds mooiste nationale parken systemen ter wereld. Een ware droom voor natuurliefhebbers en trekkers.

 

NATUURREIZEN NAAR NATUURRESERVATEN IN ECUADOR: Kaart Nationale Parken en Natuurreservaten Ecuador

 

 

Scenic

Access

Ecological interest

Overnight Facilities

Nationaal Park Galapagos

5

5

5

5

Galapagos Marine

The marine part of the Galapagos Islands

Cuyabeno

5

5

5

5

Cofán Bermejo

2

2

2

1

Limon cocha

4

5

3

5

Yasuni

3

3

3

1

Sangay

5

2

5

1

Llanganates

3

1

3

1

Sumaco

3

1

4

1

Podocarpus

3

3

5

1

El Condor

3

1

3

1

Cajas Nationaal Park

5

5

4

5

Chimborazo

5

4

3 (vecuñas)

3

Ilinizas

3

3

2

3

Cotopaxi

5

5

3

4

El boliche

3

5

3

4

Antisana

3

2

2

1

Cayambe Coca

5

3

5

1

El Angel

5

3

5

3

Pululahua

5

5

2

5

Cotacachi-  

Cayapas

5

5

4

5

Cayapas Mataje

3

2

4

1

La Chiquita

2

4

2

4

Machalilla

3

5

5

5

Mache Chindul

       

Cayapas Mataje Ecological Reserve

5

2

5

2

Churute mangrove

3

3

4

3

Salado Mangrove

2

3

2

2

Rio Muisne Estuary

2

2

2

2

Santa Clara Island

2

2

2

2

Corazon and Fragatas Island

2

3

2

2

Lago Recreation

2

5

1

3

Arenilla

2

4

1

3

De beste natuurgebieden zijn groen aangestreept.

 

HOOGTEPUNTEN

Galapagos Nationaal Park

Nogal duidelijk.

Cuyabeno

Het enige laagland gebied in de Amazone bovenstroom  met meren en smalle rivieren vanwaar je de natuur en vogels goed kunt gadeslaan.

Podocarpus Nationaal Park

Interessant oerwoud met de enige Zuid-Amerikaanse podocarpus bomen.

Las Cajas

Zeer fraaie paramo (Andes weiden) landschappen met vele schitterende bergmeertjes

Chimborazo

Afgezien van het feit dat het het verste punt gerekend vanuit het midden van de aarde is, heeft het natuurgebied een kleine kudde vecuñas.

Cotopaxi

Schitterend uitzicht op de vulkaan.

Pululahua

Charmante vulkaan vlakby Quito. Geweldig voor een ochtend bezoek wanneer de kansen op mooi weer het beste zijn.

Nationaal Park Sangay

Met drie vulkanen en prachtige meren kan dit gebied schitterend zijn, maar de lucht is er zelden onbewolkt en de kans dat je gedurende je hele verblijf in de mist en miezerige regen zit is behoorlijk groot. Alleen voor geharde trekkers.

Cotacachi- 

Cayapas

Een kabelbaan brengt je dicht bij de top van de Pichincha bergtop, dat een onderdeel is van Nationaal Park Cotacachi Cayapas. Dit is zeker aan te raden vanwege het fantastische uitzicht op Quito, en de westelijke Andes keten. Ga vooral in de vroege ochtend wanneer de kans op helder weer het grootst is. Het is mogelijk met een crossfiets naar beneden te scheuren, wat ik je zeker niet aanraad. Er bestaan ook de mogelijkheid boven paarden te huren of iets te gebruiken.

Machalilla

Dit gebied heeft een zeer zeldzaam overgangsbos van het tropisch regenwoud in het Noorden naar de Peruaanse kust woestijn in het zuiden. Het landschap heeft flink geleden onder menselijk ingrijpen, maar er zijn nog zeer waardevolle stukken van loofbos en savannes met fles gevormde bomen. De stranden zijn gemakkelijk bereikbaar en bieden veel overnachtings- mogelijkheden.

 

Alhoewel alle nationale parken van Ecuador en de andere natuurgebieden van Ecuador binnen éen dag bereikt kunnen worden moet je voor de meeste gebieden toch wel een paar dagen uittrekken om erin te trekken. Enkelen hebben redelijke toegangswegen en goede paden. Plan een trip altijd goed van te voren om geen kostbare vakantietijd verliezen met het uitzoeken en regelen van hoe je erin moet komen. Tijd die tenslotte liever zou doorbrengen in de natuur. Neem gerust kontact met ons op. We helpen je graag op weg.

 

NATUURREIZEN NAAR NATUURRESERVATEN IN ECUADOR: Nationaal Park Galapagos Eilanden beroemd om zijn dieren zonder vrees. NATUURREIZEN NAAR NATUURRESERVATEN IN ECUADOR: Galapagos Nationaal Park, beroemd om de evolutie theorie.

Nationaal Park Galapagos Eilanden beroemd om zijn dieren zonder vrees.

Galapagos Nationaal Park, beroemd om de evolutie theorie.

 
NATUURREIZEN NAAR NATUURRESERVATEN IN ECUADOR: Avonturen reizen voor jong en oud in Cuyabeno nationaal park. NATUURREIZEN NAAR NATUURRESERVATEN IN ECUADOR: Een groen paradijs in de Amazone, Cuyabeno Nationaal Park.

Avonturen reizen voor jong en oud in Cuyabeno nationaal park.

Een groen paradijs in de Amazone, Cuyabeno Nationaal Park.

NATUURREIZEN NAAR NATUURRESERVATEN IN ECUADOR: Cajas Nationaal Park is éen van de best toegankelijke nationale parken. NATUURREIZEN NAAR NATUURRESERVATEN IN ECUADOR: El Cajas Nationaal Park is een wetland met 270 meren en plasjes.

Cajas Nationaal Park is éen van de best toegankelijke nationale parken.

El Cajas Nationaal Park is een wetland met 270 meren en plasjes.

NATUURREIZEN NAAR NATUURRESERVATEN IN ECUADOR: Cotopaxi Nationaal Park met s'werelds hoogste actieve volkaan. NATUURREIZEN NAAR NATUURRESERVATEN IN ECUADOR: De magrovebossen van Ecuador behoren tot de belangrijksten ter wereld.

Cotopaxi Nationaal Park met s'werelds hoogste actieve volkaan.

De magrovebossen van Ecuador behoren tot de belangrijksten ter wereld.

NATUURREIZEN NAAR NATUURRESERVATEN IN ECUADOR

PARKS & TRIBES houdt kantoor in:

Calle Mariano Cardenal N74-153 & Calle Joaquín Mancheno Carcelen, Alto Quito

Email:

[email protected]

Skype: ecotravelworldwide