+593 2 2 50 5310, +593 96 29 35 271

info@parks-and-tribes.com

No videos sexi sino textos informativos de calidad

 

PARKS AND TRIBES

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN

Zuid-Amerika Individuele Rondreizen

 1. 5 DAAGSE CUYABENO RONDE;

 2. 4 DAAGSE STANDARD COFAN LODGE TOUR

 3. 4 DAAGSE LAGARTO COCHA EXPEDITIE;

 4. 4 DAAGSE CUYABENO MEER TOUR

 5. 5 DAAGSE CUYABENO MEER TOUR

 6. PRIVÉ TRANSPORT QUITO - LAGOAGRIO

 7. COMPLETE  ROND REIS NATIONALE PARKEN EN CULTUUR

 8. PERU LIMA - CUSCO MACHU PICCHU

BESTE TOURS AMAZONERIVIER, ECUADOR, KAART CUYABENO WILDLIFE RESERVE: CUYABENO MEER GEBIED. BESTE TOURS AMAZONERIVIER, ECUADOR, KAART CUYABENO WILDLIFE RESERVE: RONDE CUYABENO.

Routes van de programmas in het Cuyabeno Wildlife Reserve en het Nationaal Park Yasusni van Parks and Tribes / Cofan Lodge:

 

Zijn dit echt de beste individuele rondreizen Zuid-Amerika om wild te zien in het oerwoud???

Jazeker! en dit is de reden waarom dat zo is. Gerenommeerde Nederlandse bioloog Dr. Daan Vreugdenhil, alias "Parks Man Daan" legt uit waarom Cuyabeno dat zo is:

Stel je voor, je bent op een individuele rondreis in het uitgestrekte  oerwoud van Zuid Amerika. Je wilt dolgraag wild zien. Maar de meeste wilde dieren (apen, vogels, luiaards, stekelvarkens, vogels) zitten de kruinen van de bomen. Vanaf de grond zie je bijna niets, omdat de takken en de bladeren je zicht belemmeren. Wanneer je omhoog kijkt vanuit de relatieve donkerte op de grond, wordt je verblind door het contrast tussen de bladeren en het licht van de lucht. Daardoor is het moeilijk om vogels en zoogdieren te zien.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: donker bladerdak tegen lichte lucht.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Dieren bewegen zich vooral in de boom kruinen.

Het kontrast tussen de bladeren en de lucht is zo groot dat ze zwart lijken.

De meeste vogels en apen zitten in de boomtoppen.

Donkere kruinen van het oerwoud van Zuid amerika

Vanaf de grond lijken de bladeren van het tropisch regenwoud van het Amazonegebied bijna zwart en is het bijna onmogelijk om beesten op een hoogte van zo'n 35 meter te herkennen, behalve als je een heel ervaren vogelaar bent.

 

Jungle ervaring

Verscheidene lodges in Ecuadors Oriente en in de Amazonegebieden van andere landen liggen aan grote rivieren, zoals de Rio Napo. Vooral langs de grote rivieren, werd de jungle al jaren geleden ontbost. Sommige lodges liggen daar aan de rand van een nationaal park, of staan ik stukjes secundair bos. Maar zelfs toen de grote rivieren nog bebost waren, zo'n 4 decennia geleden - toen we het Ecuadoriaanse Amazone regenwoud verkenden voor het stichten van de nationale parken - gaven de grote rivieren nooit die "jungle ervaring" die je krijgt vanaf de kleinere rivieren. Dit komt omdat de hoofdtakken van de Amazone te breed en te open zijn en ook omdat zij veel te recht zijn. Daardoor ervaar je niet de voortdurende verandering van het landschap zoals je dat op kleine kronkelende rivieren hebt.

 

Zicht vanaf het water

Maar vanaf het water kun je prima beesten zien, want de bomen langs de rivieren zijn vaak lager en er zitten veel vogels en zoogdieren juist aan de rand van het bos, en natuurlijk zitten er veel water vogels aan en op het water. Het licht schijnt op de taken en je wordt niet verblind door het licht boven je. Bovendien kan je vanuit een kano zittend naar het wild kijken en heb je je camera en verrekijker voortdurend paraat en een vogelboek bij de hand.

 

Bovendien zijn er tal van dieren die alleen in en rond het water te zien zijn, zoals, Amazon dolfijnen, Capibaras, Anacondas, allerlei watervogels, Kaaimannen, Zeekoeien (Manatis), etc.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Excursie in het tropisch regenwoud van de AmazoneRONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Afkoelen in het Amazonegebied

Excursies over het water brengen je gemakkelijker en sneller naar de beste wild plekken.

Natuurlijk is het ook lekker om te zwemmen.

 

Uiteraard nemen wij onze gasten ook mee het bos in, om het oerwoud van binnenuit te ervaren. Met onze ervaren gidsen zie je dan vogels en planten die je niet langs het water kunt zien. Vogelaars kunnen hun hart ophalen! In Cuyabeno krijg je het beste van twee werelden: excursies vanaf het water en door het regenwoud.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Fotograferen in het tropisch regenwoud van de AmazoneRONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Vogelen in het tropische regenwoud van het Amazonegebied

In Cuyabeno krijg je het beste van twee werelden: excursies vanaf het water en door het regenwoud.

Vogelaars kunnen hun hart ophalen!

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Wild observatieplatform in het tropische regenwoud van het amazonegebiedRONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Wildfotografie in het tropische regenwoud

En dan hebben we natuurlijk onze observatietoren vanwaar je op je gemak kunt kijken naar wat er onder en om je heen afspeelt.

Sommige gasten kunnen gewoon niet genoeg krijgen van alle beesten om hen heen, groot en klein.

 

Wij, als eigenaren van Parks and Tribes en de Cofan Lodge, vinden het vreselijk belangrijk dat je een fantastische tijd hebt en dat het tropische regenwoud blijvend een plekje in je hart verovert, net zoals bij ons vele jaren geleden. Daarom werken wij voortdurend aan het verbeteren van onze excursies en voorzieningen. Door je deelname aan een trip naar het Amazon gebied, help je mee het te behouden. Je bezoek genereert inkomsten voor de Cofan en Siona Indianen en het versterkt de plaatselijke economie. Zonder ecotoerisme zou er geen enkele prikkel zijn voor de Ecuadoranen om hun nationale parken te beschermen. Ons motto is "Nature, use it or lose it". Alle programmas zijn zo kindervriendelijk als het maar kan. Ik nam mijn eigen kleinkinderen erheen.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: kind met vlinder in Cuyabeno.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: lunch in Cuyabeno.

Een vlinder likte het zout van het voorhoofd van mijn kleinzoon.

Picnicken op een "deken" van bladeren.

 

Ecuador heeft maar twee plekken waar je kleine rivieren en meren treft, beide in het Cuyabeno Reservaat, namelijk de Cuaybeno meren en de Lagarto Cocha meren. Niets in het gehele Amazonegebied kan tippen aan de landschappen van deze schitterende meren en kreken van het Cuyabeno Reservaat.

 

4 DAAGSE STANDARD COFAN LODGE PROGRAMMA

Dag 1 Individuele Rondreis Zuid-Amerika

Wij halen je op in Lagoagrio om je in een uurtje of twee naar onze kano te brengen in Nuevo Union, aan de Aguarico rivier.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Aguarico Rivier.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: touristen kano van de Cofan Lodge.

De Cuyabeno Ronde neemt je mee op een 200km lange odyssey door het westelijke deel van het Cuyabeno Wildlife Reserve.

Onze touristen kano van de Cofan Lodge.

 

Na aankomst in het Cofan dorp Zabalo krijg je een korte uitleg en daarna kan je je wat opfrissen en uitrusten van een lange dag reizen.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: restaurant Cofan Lodge.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Husijes Cofan Lodge.

Het restaurant van onze Cofan Lodge.

Één van de huisjes van de Cofan Lodge.

 

5 BRONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: relaxen in hangmat.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: wandelingetje in Zabalo Cofan Dorp.

Relaxen in een hangmat in ons restaurant.

Een wandelingetje door ons dorp Zabalo.

 

Eventueel een avond excursie om nachtdieren te zoeken.

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: bookkikkers in Cuyabeno.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: sprinkhaan aan het vervellen.

Boomkikkers zitten overal, maar het is verdraaid lastig ze te vinden. En als je eindelijk denkt dat je er éen in je camera zoeker hebt, springt ie weg om em daarna nooit meer terug te vinden smiley.

Zeker zie je allerlei nachtelijke insekten zoals deze vervellende sabelsprinkhaan.

 

Dag Twee

's Ochtens vroeg varen we éen van de weinige Ecuadoriaanse zwart-water rivieren op, de Zabalo Rivier, waar het heldere water de ideale omstandigheden biedt voor Giant Otters. Het donkere water krijgt z'n kleur van vergane bladeren die vanuit het bos en het moeras in het water vallen, terwijl er weinig of geen sediment vorming is. Lang deze rivier woont ook een levendige populatie van Scarlet Macaws, evenals een grote verscheidenheid aan tropische vogels en apen.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Zwart-water Rivier Zabalo.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Mengen van zwart-water rivier met sediment-rijk water van de Aguarico Rivier.

De Zabalo Rivier is éen van de weinige zwart-water rivieren van Ecuador.

Het sediment-arme donkere water van de Zabalo Rivier mengt zicjh met het sediment rijke water van de Aguarico Rivier.

 

5 DAAGSE CUYABENO RONDE

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Kaart van de Cuyabeno Ronde.

De route van de Cuyabeno Loop

 

Cuyabeno Ronde Dagen éen en twee

Gelijk aan standaard Cofan Lodge programma.

 

Cuyabeno Ronde Dag Drie

De dag begint met kennismaking met de gewoonten van de Cofan stam. Je leert o.a. een blaaspijp te schieten.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Blaaspijp schiet les.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Cofan medicijnman met kinderen.

Blaaspijp schietles.

De dorps medicijnman met kinderen van het dorp en mijn kleinkinderen.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Manioc planten in groentetuin Zabalo, Cuyabeno.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Waterschildpadjes van het Cofan herstel programma.

De traditionele groentetuin in Zabalo.

Het Cofan schildpad programma heeft de populatie  waterschildpadden in de  Zabalo Rivier hersteld.

 

Na het ontbijt nemen we je mee naar de monding van de Cuyabeno Rivier, waar gewoonlijk een aantal rivierdolfijnen uithangen. Van daaruit gaan we naar de Canopy toren om een indruk te krijgen van het natuurlijke bladerdak.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: De monding van de Cuaybeno Rivier.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: De Bomendak toren in Cuyabeno.

De monding van de Cuyabeno Rivier in de Aguarico Rivier, waar vaak dolfijnen rondzwemmen.

De hoogste canapy toren van het reservaat.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Neerkijken op het bladerdak vanaf de toren.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Het oerwoud zoals de dieren het zien.

Genieten van het landschap vanaf de toren.

Zo zien apen en vogels de wereld van het oerwoud.

 

Na het bezoek aan de toren, splitst het programma zich in tweeën:

 • Het Cofan Lodge Standaard Programma en

 • de Cuyabeno Ronde.

Cofan Lodge Standaard Programma

The Cofan Lodge standaard programma voert je mee de jungle in; eerst de Zabalo Rivier en dan de benedenloop van de Cuyabeno Rivier. Dagen 1 - 3 zijn gedeeld met de Cuyabeno Ronde. Dit programma overnacht alleen in de Cofan Lodge.

 

Cofan Lodge Standaard Programma, Dag Vier

Op dag vier van het standaard programma brengen we je terug via de Aguarico Rivier Nuevo Union en vandaar per auto terug naar Lago Agrio.

 

Cuyabeno Ronde

Op Dag Drie gaat de Cuyabeno Ronde verder stroomopwaarts de Cuyabeno Rivier op naar het Cuyabeno Meer, terwijl het standaard programma een excursie maakt in de benedenloop van de Cuyabeno Rivier.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: De Cuyabeno Rivier stroomopwaards varen.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: macrolobium bomen in het avond licht.

Op Dag Drie gaat de Cuyabeno Ronde verder stroomopwaarts de Cuyabeno Rivier op naar het Cuyabeno Meer.

De Macrolobium bomen van de moerassen rond het Cuyabeno Meer lijken grote bonsai bomen bedekt met epifieten.

 

Aangekomen in de Cuyabeno Lodge kan je een lekkere warme douch nemen, wat uitrusten en/of een duik nemen in het Cuyabeno Meer.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: een duik in het Cuyabeno Meer.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Gezellige avond in de Cuyabeno Lodge.

Een duik in het Cuyabeno Meer is altijd heerlijk verfrissend.

Avondeten in de Cuyabeno Lodge.

 

s'Avonds in het donker kan je mee op excursie op zoek naar de oranje ogen van kaaimannen en andere nachtdieren in de Macrolobium moerassen.

 

Cuyabeno Ronde, Dag Vier

Na een welverdiende nachtrust ga je s'ochtends het Cuyabeno Meer verkennen en de Macrolobium moeras bossen die je doen denken aan grote Bonsai bomen.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Amazone zeekoe.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Roze Amazone Dolfijn.

Bijna altijd krijg je minstens éen vand de twee soorten dolfijnen te zien en soms een manati.

 

Blauwe-gele papegaaien vliegen luidruchtig over het Cuyabeno Meer, terwijl Hoatzins met hese stemmen fluisteren, terwijl ze de bladeren eten van de Macrolobiumbomen. J kunt ook het mysterieuze aanzellende geloei horen van de Howler Monkeys of een groepje eekhoornapen door de boomtoppen zien springen. Er komen 10 soorten apen voor in het reservaat.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: excursie op het Cuaybeno Meer.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Vogelen op het Cuyabeno Meer.

Gezellig vogelen en wild kijken.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Achiote bixa Orellana struiken gebruikt voor natuurlijke kleuren.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Enorme kaktus bloem in de natte tropen.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Paarse bloemen langs de rivier.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Heliconia in de jungle.

Bloemen behoren tot de juweeltjes van het oerwoud, maar je ziet ze zelden in grote getalen, omdat het oerwoud zo divers is.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Blauw-gele papegaai in Cuyabeno.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Brown Woolley Monkeys in Cuyabeno.

Blauw-gele papegaaien komen het meeste rond het Cuyabeno Meer voor.

Brown Woolly Monkeys zijn algemeen in Cuyabeno.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Candle Bush bloem in Cuyabeno.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Lianen kunnen zich over verscheidene hectaren uitpreiden.

Yellow Candle Bush bloeit langs de rivieren.

Gigantische lianen kunnen zich over verscheidene hectaren uitspreiden in de boom kronen.

 

Cuyabeno Ronde,  Dag Vijf

Op dag vijf, krijg je misschien wel hetzelfde gevoel dat zoveel eerdere bezoekers ervoeren: 'Het ging allemaal te snel'. Misschien wordt je éen van onze frequente bezoekers die terugkomen voor een speciaal programma. Hoe dan ook, je moet vroeg in de ochtend vertrekken om op tijd terug te komen om de vlucht of de bus in Lagoagrio te halen. Je vaart de Cuyabeno Rivier verder op tot de hoofdingang van het park, de "Cuyabeno Brug", waar je vervoer je opwacht om je naar Lagoagrio te brengen.

 

RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Touriste in Cuyabeno.RONDREIZEN ZUID AMERIKA 2, 3 - 4 WEKEN: Wild kijken in Cuyabeno.

INDIVIDUELE ZUID AMERIKA RONDREIZEN

PARKS & TRIBES Reisbureau in Quito
Ecuador Adres: Las Casas, Straat: Jose Coudrin, 2 straten boven de Occidental highway, Canton Quito, Prov. Pichincha, Wijk Belisario Quevedo 
Tel: (++593)(02) 2 2324 4086, Mobil: (++593) (0) 99 283 2187 Verenigde Staten: (++)1 304 901 0718
Email: info@parks-and-tribes.com
GEEN SEXI VIDEO'S MAAR GOEDE INFORMATIE VAN ECHTE ECUADOR KENNERS