+593 2 2 50 5310, +593 96 29 35 271

info@parks-and-tribes.com

PARKS AND TRIBES

 

WAAR VIND JE DE MEESTE DIEREN IN ZUID AMERIKA?

Dieren in Zuid Amerika

DE MEESTE DIEREN LEVEN IN ECUADOR, HET SOORTENRIJKSTE LAND VAN ZUID AMERIKA. Een Nederlandse bioloog legt uit waarom.

Zuid Amerika is het soortenrijkste continent op aarde. Dat is mogelijk te danken aan het feit dat in tegenstelling tot Afrika en Azië, de mensen nooit erg talrijk zijn geworden in het de tropische regenwouden van Zuid Amerika. Bovendien zijn de oerwouden van Zuid Amerika regenrijker dan die van de andere continenten en zeker veel uitgebreider. De dieren van Zuid Amerika zijn veel talrijker met veel meer soorten zoogdieren, vogels en vissen. Wat wel opvalt is dat er vrijwel geen grote zoogdieren meer voorkomen. Die zijn alle uitgestorven gedurende het Pleistoceen, zo'n 50 tot 15 duizend jaar geleden. De dieren van Zuid Amerika zijn dus talrijk maar hoofdzakelijk klein.

 

Dieren van Ecuador

Zoogdieren van Ecuador

Tot de Dieren van het Amazonewoud van Ecuador behoren tien soorten apen in Cuyabeno: Het kleinste aapje ter wereld, het Dwerg Zijdeaapje, Cebuella pygmaea, Saguinus nigricollis, de Brulaap, Aotus vociferans, Callicebus cupreus, Callicebus torquatus, Pithecia monachus, Saimiri sciureus, Cebus albifrons albifrons, Alouatta seniculus en Lagothrix lagotricha, waarvan vele regelmatig worden gezien. De werptijd voor alle soorten aapachtigen is vooral in het droge seizoen, van december tot februari. Bij een deel van de groepen hebben de callitrichids een tweede geboorte piek, nl. van juni tot augustus tijdens het regenseizoen .

 

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Geelhandaapje

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Doodskopaapjes, Saguinus nigricollis

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Black-mantled Tamarin

Boven: Yellow-handed Titi Monkey, Callicebus lucifer, Onder: Brown Woolly Monkey, Lagothrix lagotricha.

Een groep Doodskopaapjes, Saguinus nigricollis, woont bij de lodge, en komt regelmatig kijken of er iets te halen valt.

   

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Tapir

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Capibara

Tapirs, Tapirus terrestris, zijn dieren de jungle in Zuidamerika die op het land leven maar ook van water houden. Bij de Indianen zijn ze erg geliefd om hun vlees, en van tijd tot tijd worden ze nog wel eens gejaagd. Je ziet ze zelden in Cuyabeno, maar ze zijn er nog steeds.

Capybara's, Hydrochoerus hydrochaeris, zijn de grootste knaagdieren ter wereld. Ze wonen langs de oevers van rivieren en kunnen regelmatig worden gezien in Cuyabeno. Natuurlijk zijn er vele andere soorten knaagdieren, en men ziet er ook vaak stekelvarkens. 

 

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over onze Nationale Parken Tours, onze Galapagos programmas en de programmas vanuit onze Cofan en Cuyabeno Lodges: zoals onze Ronde Cuyabeno, en onze Cuyabeno Expeditie. Voor degenen die de fantastische natuur van Ecuador willen combineren met de beroemde cultuur van Peru, hebben we zelfs verlenging van 7 dagen Hoogtepunten van Peru. Hier vind je onze prijzen. Onze website geeft de beste informatie op het internet, want wij zijn vakbiologen met 40+ jaren ervaring.

OUR PARKS AND TRIBES ECO TOURS

(Scroll down for the full description of the current page)

 

 

 

Indians take you in their agile dug-out canoes along winding rivers.

STANDARD COFAN LODGE TOUR

Start your Cuyabeno journey on Ecuador's most scenic wide Amazon tributary, the Aguarico River. Spend 3 nights in the Cofan Lodge, exploring the lower Cuyabeno and Zábalo Rivers.

 

 

Price: $ 499

 4 days

Children learning about the rainforest.

CUYABENO LOOP

The Cuyabeno Loop explores the breathtaking scenery of lower Cuyabeno and Zábalo Rivers and the Cuyabeno Lake. Watch the amazing birds and wildlife. Pass 2 nights with the amazing Cofan Indians in the Cofan Lodge and enjoy 2 nights of comfort in the famous Cuyabeno Lodge.

Price: $ 799

5 days

 

Birdwatching by visitors of the Amazon in Ecuador

LAGARTO COCHA EXPEDITION

The Lagarto Cocha Expedition on hidden creeks and lakes is the best Amazon journey in Ecuador! Discover Indian tribes in Ecuador, Monkeys, Sloths, Dolphins. No other Amazon rainforest in any of the Amazon-Andean countries can match the wildlife viewing of Cuyabeno and it is far better than Yasuní!

 

Price: $ 1099

7 days

excursion on Lake Cuyabeno

CUYABENO LAKE PROGRAM

The Cuyabeno Lake Program explores all the wild places surrounding the Cuyabeno Lake. Bonsai-shaped Macrolobia trees with the whispering of the mysterious prehistoric Hoatzin birds and the noisy Blue and Yellow Macaws. Our Cuyabeno Lodge is on the best location, because we were the first and chose the best location on a seasonal island in the Cuyabeno Lake itself.

Price: from $ 410

4 - 5 days

 

Alpacas in Chimborazo Wildlife Reserve are the domesticated form of the vicuñas.

NORTHERN ANDES TOUR

Our Northern Andes Tour lets you get a taste of some of the best Andean National Parks, visiting the highest groves in the world: the Polylepis trees, the highest mountain in the world calculated from the center of the Earth, the Chimborazo with Vecuñas and Lamas, the highest active volcano in the world, the Cotopaxi.

 

 

Price: from $1149

5 days

San Rafael Falls

NATIONAL PARKS TOUR

Our National Parks Tours take you on a fantastic journey along the best possible sample of Andean and coastal parks. They have been designed to complement Galapagos and/or Amazon cruises. They can start from different places, particularly Quito, Guayaquil and Cuenca. While the full program lasts 9 days, it is possible to make a limited selection of parks, like the 6 days' "Andes and Coast" module.

Price: $ 1999

9 days

 

Bartelome Island at Galapagos National Park

GALAPAGOS LAST MINUTE

We have a fabulous selection of Galapagos programs, including cruises, island hopping, scuba diving or relaxing on one of the many different hotels varying from modest inns to deluxe resorts.

 

 

Price: from $ 550

from 3 days

Inca wall in Cusco.

PERU HIGHLIGHTS

A fabulous program for visiting the most famous cultural highlights Lima, Cusco, Machu Picchu and the Sacred Valley. At the same time it serves as the Lima hub for the Peru National Parks Tour. This module is an extension to our National Parks Tour Ecuador and/or Galapagos National Park and/or Amazon Cruises.

Price: $ 1199

7 days

 

Continuation of the current page theme

 

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Halsband Peccaris

Van de andere hoefdieren van de Amazone, zijn de pekaries het talrijkste; beide soorten, de Halsband Pekari, Tayassu tajacu, en de Wit-lip Pekari, T. Pekari. Ook komen er meerdere soorten herten voor: Het alomtegenwoordige Witstaart Hert. Odocoileus virginianus, en de Brocket Deer, Manzama americana.

   

De meeste roofdieren in Cuyabeno houden van water of op zijn minst kan het ze niet schelen als ze nat te worden. Hieronder zie je een aantal van zulke roofdieren:

DIEREN IN ZUID AMERIKA: rarely seen Amazon Jungle Animal is the Jaguar

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Ocelotkat

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Animals of the Amazon Rainforest, Ringtailed Coati.

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Giant Otter at the Amazon Rainforest

Zowel de Jaguar, Panthera onca, en de Ocelot, Leopardus pardalis, houden van waterrijke bossen, en Jaguars staan erom bekend graag te zwemmen. Deze, en vele andere soorten katten komen in Cuyabeno voor. Met name 's nachts kun je ze zien sluipen over laag hangende takken, wanneer je krokodillen gaat kijken en met een beetje geluk lichten opeens de ogen op van een grote kat op in het licht van je zaklamp.

De Zuid-amerikaanse coati, ook wel ringstaart coati genoemd, Nasua nasua, is een veel voorkomend roofdiertje in het Amazone-gebied. De Grote Otter, Pteronura brasiliensis, en de Neotropische Otter, Lutra longicaudis, komen ook voor in Cuyabeno.

 

Er komen geen hondachtigen voor in de Amazone van Ecuador, maar wel leeft er een vosachtige in de Andes.

 

In zo'n waterrijk gebied zijn er veel dieren die geheel aan de waterrijke omgeving zijn aangepast:

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Roze Dolfijn

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Amazone Dolfijn

De Roze Amazone Dolfijn, Inia geoffrensis, is te herkennen aan zijn bult-vormige rugvin, de meer uitgesproken bult op zijn voorhoofd en een langere snuit. Vooral de mannetjes kunnen behoorlijk roze zijn, maar in Cuyabeno zijn ze meestal grijs. De Roze Amazone Dolfijn kan zijn kop 180 graden draaien. Dolfijnen worden bijna dagelijks gezien in het Cuyabeno Meer, behalve bij laag water, wanneer ze het gebied uittrekken om niet droog te vallen.

De grijze Amazone Dolfijn of Tucuxi, Sotalia fluviatilis, is te herkennen aan een haai-achtige driehoekige rugvin. Meer dan de Pink Amazon Dolphin, hebben Tucuxis de neiging om uit het water springen. De buik is lichter en varieert van lichtgrijs tot roze. Ook deze soort is regelmatig te zien in Cuyabeno.

 

Er is ook nog een nauw verwant familielid in de kustwateren van Zuid-Amerika, maar die soort zwemt niet ver de Amazone rivier op en komt niet in Cuyabeno voor.

   

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Amazone Zeekoe

De Amazone Manatee (Trichechus inunguis) of zeekoe is een soort zeekoe die alleen leeft in de zoetwater gebieden van het Amazonebekken en vermoedelijk trekt deze nooit de zee op.

 

Ze komen voor in Brazilië, Peru, Colombia, Ecuador, Guyana en Venezuela en zijn regelmatige bezoekers van Cuyabeno. Hun vlees wordt is zeer geliefd bij de Sionas, maar we hopen dat we hen hebben weten te overtuigen om niet langer op ze te jagen, omdat ze hebben grote toeristische waarde hebben. De Amazone Manatee en is nauw verwant aan de West-Indische Manatee, die ook wel wat de Amazone Rivier opzwemt, maar nooit zo ver landinwaarts als de Amazone Manatee. De West-indische Manatee komt dus niet in Ecuador voor.

 

Vleermuizen

Met zo veel insecten om van te smullen, kan je natuurlijk ook enorme aantallen vleermuizen verwachten in de Amazone. Zij vertegenwoordigen de grootste groep zoogdieren onder de dieren van Zuid Amerika.

 

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Vleermuis Amazone gebied

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Vleermuis Amazone

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Amazone vleermuis

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Vleermuis in de tropen

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Vleermuis in vlucht

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Vleermuis in de Amazone jungle

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Amazone vleermuis in vlucht

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Vleermuis Ecuador

Uiteraard zie je 's nachts talloze vleermuizen rondvliegen. Maar overdag krijg je ze ook regelmatig te zien. Sommige soorten hangen aan takken laag boven het water, en als je erlangs vaart jaag je ze op en krijg je ze van heel dichtbij te zien. Deze foto's zijn genomen door biologen tijdens een vleermuizen onderzoek.

 

 

Vogels van Ecuador

Er zijn meer dan 1650 soorten vogels waargenomen in Ecuador, waarmee het het meest vogelverscheiden land ter wereld is gerekend naar grootte. In absolute waarde bekleedt het de derde plaats na Colombia en Brazilië.

 

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Scarlet Macaw, Ara macao, in the Amazon JungleDIEREN IN ZUID AMERIKA: Brown Pelicans at the Pacific coast.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Kelp Gull at the Pacific coast.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Chestnut-fronted Macaw of the lowland forests.

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Snowy Egrets breed in the mangroves.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Blue and Yellow Macaw of the swamps of the Amazon region.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Blue-footed Boobies breed on Galapagos and Isla de la Plata.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Cock of the Rock are birds of the Andes flanks.

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Common Potoo is a member of the night swallow familyDIEREN IN ZUID AMERIKA: Hoatzins are very common at the Cuyabeno Lake.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Mealy Parrot in Cuyabeno.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Muscovy Duck, female.

 

Reptielen van Ecuador

Veel reptielen hebben ook insecten op het menu staan, hoewel sommige ook graag andere Ecuadoriaanse dieren verorberen, zoals amfibieën, vogels en zelfs pekaris en herten, zoals het geval is van de anacondas die wel een meter of 8 kunnen worden.

 

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Fresh water turtles.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Striped Sharpnose Snake.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Schneider's Dwarf Caiman is one of the 3 species in Cuyabeno.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Green Iguana male at a rock in Guayaquil.

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Turnip Tailed Gecko in Cuyabeno.DIEREN IN ZUID AMERIKA: A Green Turtle hatchling taking off to the sea.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Yellow-footed Tortoises are the only land tortoise of Ecuador's Amazon region.

 

Amfibieën van Zuid-Amerika

De meeste van de nachtelijke geluiden zijn van amfibieën! Maar tenzij je weet hoe en waar je ze moet zoeken, krijg je ze zelden te zien. Sommige van die lawaaischoppers zijn maar één of twee centimeter klein en hebben ongelooflijke schutkleuren. Zodra ze je in hun buurt komt, houden ze hun mond, maar op het moment dat je wegloopt hervatten ze hun gezang.

 

Nog een groep zuidamerikaanse dieren die van insecten leeft, de Amfibieën:

 

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Tree frogs in the Amazon JungleDIEREN IN ZUID AMERIKA: big toad in the jungle of the Amazon.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Polka Dot Tree Frog on a leaf.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Some animals are very difficult to find in the Amazon JungleDIEREN IN ZUID AMERIKA: Map Tree Frog staring at you.DIEREN IN ZUID AMERIKA: A giant toad of the jungle.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Dendropsophus sarayacuensis tree frog in Cuyabeno.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Cochrannella puyoensis.

 

Vissen

Hoewel vissen in de meeste parken niet meer is toegestaan, behalve door de Indianen voor persoonlijk gebruik, zijn er enorm veel vissen in het amazonegebied, waaronder de beruchte pirañas, evenals de gigantische Paiches en Amazon Catfish. De kust visfauna is veel minder divers en tot op zekere hoogte gerelateerd aan de marine ichteofauna.

 

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Sucker Mouth Catfish.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Peacock Bass of the Amazon.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Bristle-nose Catfish, Amazon.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Preñdadilla of the Andes.

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Indians fishing the Amazon in Ecuador.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Amazon Piranha mouth with teath caught when visiting the Amazon in Ecuador.

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Paiche, the Amazon's prehistoric mega fish.

 

Insekten van Ecuador

Wat insecten betreft, hebben we geleerd dat elke avond weer anders is. De jungle is heeft een geweldige verscheidenheid aan schitterende insecten, groot en klein: kleurrijke nachtvlinders en dagvlinders, vreemd gevormde kevers, libellen, enz. enz. Sommige nachten komt er een enorme verscheidenheid van zeer verschillende insecten op de verlichting af, terwijl andere avonden slechts een paar soorten insecten worden aangetrokken. Op onze nachtelijke excursies, gaan wij op zoek naar nacht insecten op de grond. Cuyabeno heeft een aantal echt vreemd uitziende dieren die je alleen bij nacht kunt vinden met zaklampen.

 

Natuurlijk hun volwassen verscheiningsvorm is ook goed vertegenwoordigd in het tropische regen woud. Veel dagvlinders komen graag op specifieke plaatsen bijelkaar, waarschijnlijk om mineralen op te zuigen.

 

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Yellow butterflies at salt lick along a river bank.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Morphs are common in the Amazon jungle.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Owl butterflies are difficult to spot.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Butterfly in the Amazon Jungle

 

Met name de nachtvlinders komen af op de verlichting van de lodge. Met wat geluk krijg je een verscheidene van deze "kolibries" van de insectenwereld te zien met hun ongelooflijk snelle vleugelslagen.

 

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Moth with tranparent wings in the JungleDIEREN IN ZUID AMERIKA: Moths come at night to the Cuyabeno LodgeDIEREN IN ZUID AMERIKA: Yellow moth in the JungleDIEREN IN ZUID AMERIKA: Hummingbird Moth at the tropical Jungle

 

Rupsen - in hun verscheidenheid van vormen en kleuren - zijn altijd een dankbaar onderwerp voor fotografen.

 

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Monster Caterpillar in the rainforestDIEREN IN ZUID AMERIKA: Social caterpillarsDIEREN IN ZUID AMERIKA: Very hairy caterpillarDIEREN IN ZUID AMERIKA: Striped Caterpillar

 

Andere Geleedpotigen

En dan zijn er natuurlijk nog andere arthropoden zoals spinnen en kreeftachtigen in vele maten en kleuren:

 

DIEREN IN ZUID AMERIKA: A tarantella spiderDIEREN IN ZUID AMERIKA: Blue Crabs are caught in Churute Mangrove Reserve.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Spider web.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Mangrove Root Crab hiding between the roots.

DIEREN IN ZUID AMERIKA: Amazon fresh water crab.DIEREN IN ZUID AMERIKA: Amazon whip spider Amblypygi are clawed spiders without scorpion tail or poison

DIEREN IN ZUID AMERIKA EN ECUADOR

PARKS & TRIBES Reisbureau

Straat: Las Casas, Zijstraat: Jose Coudrin, 2 blocks above the Occidental Highway

Cantón Quito, Prov. Pichincha, Parroquia Belisario Quevedo

Tel: (++593)(02) 2 2324 4086, Mobiel: (++593) (0) 99 283 2187 Verenigde Staten: (++)1 304 901 0718

Email: info@parks-and-tribes.com

PARKS & TRIBES Agencia de Viajes, P&T CIA.Ltda.,

Gerente Eulalia América Trujillo Cumbicos

RUC 1792606705001; LUAE 2022WEBLUAE228954

FAQ.