DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA

Dieren van de Jungle in Zuidamerika

Tot de Dieren van het Amazonewoud van Ecuador behoren tien soorten apen in Cuyabeno: Het kleinste aapje ter wereld, het Dwerg Zijdeaapje, Cebuella pygmaea, Saguinus nigricollis, de Brulaap, Aotus vociferans, Callicebus cupreus, Callicebus torquatus, Pithecia monachus, Saimiri sciureus, Cebus albifrons albifrons, Alouatta seniculus en Lagothrix lagotricha, waarvan vele regelmatig worden gezien. De werptijd voor alle soorten aapachtigen is vooral in het droge seizoen, van december tot februari. Bij een deel van de groepen hebben de callitrichids een tweede geboorte piek, nl. van juni tot augustus tijdens het regenseizoen .

 

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Geelhandaapje in het tropische regenwoud

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Doodskopaapjes, Saguinus nigricollis, in het tropisch regenwoud,

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Black-mantled Tamarin in het Amazone Regenwoud

Boven: Yellow-handed Titi Monkey, Callicebus lucifer, Onder: Brown Woolly Monkey, Lagothrix lagotricha.

Een groep Doodskopaapjes, Saguinus nigricollis, woont bij de lodge, en komt regelmatig kijken of er iets te halen valt.

   

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Tapir in het Tropisch Regenwoud

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Capibara in het tropische regenwould

Tapirs, Tapirus terrestris, zijn dieren de jungle in Zuidamerika die op het land leven maar ook van water houden. Bij de Indianen zijn ze erg geliefd om hun vlees, en van tijd tot tijd worden ze nog wel eens gejaagd. Je ziet ze zelden in Cuyabeno, maar ze zijn er nog steeds.

Capybara's, Hydrochoerus hydrochaeris, zijn de grootste knaagdieren ter wereld. Ze wonen langs de oevers van rivieren van het tropische regenwoud en kunnen regelmatig worden gezien in Cuyabeno. Natuurlijk zijn er vele andere soorten knaagdieren, en men ziet er ook vaak stekelvarkens. 

 

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over onze Nationale Parken Tours, onze Galapagos programmas en de programmas vanuit onze Cofan en Cuyabeno Lodges: zoals onze Ronde Cuyabeno, en onze Cuyabeno Expeditie. Voor degenen die de fantastische natuur van Ecuador willen combineren met de beroemde cultuur van Peru, hebben we zelfs verlenging van 7 dagen Hoogtepunten van Peru. Hier vind je onze prijzen. Onze website geeft de beste informatie op het internet, want wij zijn vakbiologen met 40+ jaren ervaring. Je vindt hier honderden high-resolution fotos van Cuyabeno en Ecuador, met thumbnails die openen door ze aan te tikken. Als je onze fotos mooi, of onze info nuttig vindt kan je anderen helpen die pagina ook te vinden door em te delen met onze meeschuivende "leuk" bar.  FB like

 

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Halsband Peccaris in het tropische Regenwoud

Van de andere hoef dieren van het tropische regenwoud van de Amazone, zijn de pekaries het talrijkste; beide soorten, de Halsband Pekari, Tayassu tajacu, en de Wit-lip Pekari, T. Pekari. Ook komen er meerdere soorten herten voor: Het alomtegenwoordige Witstaart Hert. Odocoileus virginianus, en de Brocket Deer, Manzama americana.

   

De meeste roofdieren in Cuyabeno houden van water of op zijn minst kan het ze niet schelen als ze nat te worden. Hieronder zie je een aantal van zulke roofdieren:

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: rarely seen Amazon Jungle Animal is the Jaguar

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Ocelotkat in het tropsche regenwoud

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Animals of the Amazon Rainforest, Ringtailed Coati.

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Giant Otter at the Amazon Rainforest

Zowel de Jaguar, Panthera onca, en de Ocelot, Leopardus pardalis, houden van waterrijke bossen, en Jaguars staan erom bekend graag te zwemmen. Deze, en vele andere soorten katten komen in Cuyabeno voor. Met name 's nachts kun je ze zien sluipen over laag hangende takken, wanneer je krokodillen gaat kijken en met een beetje geluk lichten opeens de ogen op van een grote kat op in het licht van je zaklamp.

De Zuid-amerikaanse coati, ook wel ringstaart coati genoemd, Nasua nasua, is een veel voorkomend roofdiertje in het Amazone-gebied. De Grote Otter, Pteronura brasiliensis, en de Neotropische Otter, Lutra longicaudis, komen ook voor in Cuyabeno.

 

Er komen geen hondachtigen voor in Cuyabeno.

 

In zo'n waterrijk gebied zijn er veel dieren die geheel aan de waterrijke omgeving zijn aangepast:

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Roze Dolfijn in het tropisch regenwoud

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Amazone Dolfijn in het tropisch regenwoud

De Roze Amazone Dolfijn, Inia geoffrensis, is te herkennen aan zijn bult-vormige rugvin, de meer uitgesproken bult op zijn voorhoofd en een langere snuit. Vooral de mannetjes kunnen behoorlijk roze zijn, maar in Cuyabeno zijn ze meestal grijs. De Roze Amazone Dolfijn kan zijn kop 180 graden draaien. Dolfijnen worden bijna dagelijks gezien in het Cuyabeno Meer, behalve bij laag water, wanneer ze het gebied uittrekken om niet droog te vallen.

De grijze Amazone Dolfijn of Tucuxi, Sotalia fluviatilis, is te herkennen aan een haai-achtige driehoekige rugvin. Meer dan de Pink Amazon Dolphin, hebben Tucuxis de neiging om uit het water springen. De buik is lichter en varieert van lichtgrijs tot roze. Ook deze soort is regelmatig te zien in Cuyabeno.

 

Er is ook nog een nauw verwant familielid in de kustwateren van Zuid-Amerika, maar die soort zwemt niet ver de Amazone rivier op en komt niet in Cuyabeno voor.

   

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Amazone Zeekoe in het tropische regenwoud

De Amazone Manatee (Trichechus inunguis) of zeekoe is een soort zeekoe die alleen leeft in de zoetwater gebieden van het Amazonebekken en vermoedelijk trekt het nooit de zee op.

 

Ze komen voor in BraziliŽ, Peru, Colombia, Ecuador, Guyana en Venezuela en zijn regelmatige bezoekers van Cuyabeno. Hun vlees wordt is zeer geliefd bij de Sionas, maar we hopen dat we hen hebben weten te overtuigen om niet langer op ze te jagen, omdat ze hebben grote toeristische waarde hebben. De Amazone Manatee en is nauw verwant aan de West-Indische Manatee, die ook wel wat de Amazone Rivier opzwemt, maar nooit zo ver landinwaarts als de Amazone Manatee. De West-indische Manatee komt dus niet in Cuyabeno voor.

 

Vleermuizen

Met zo veel insecten om van te smullen, kan je natuurlijk ook enorme aantallen vleermuizen verwachten in Cuyabeno:

 

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Vleermuis Amazone gebied

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Vleermuis Amazone oerwoud

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Amazone vleermuis

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Vleermuis in de tropen

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Vleermuis in vlucht Amazone regenwoud

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Vleermuis in de Amazone jungle

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Amazone vleermuis in vlucht

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Vleermuis Ecuador

Uiteraard zie je 's nachts talloze vleermuizen rondvliegen. Maar overdag krijg je ze ook regelmatig te zien. Sommige soorten hangen aan takken laag boven het water, en als je erlangs vaart jaag je ze op en krijg je ze van heel dichtbij te zien. Deze foto's zijn genomen door biologen tijdens een vleermuizen onderzoek.

 

 

Vogels van het tropisch regenwoud van de Amazone

Er zijn meer dan 1650 soorten vogels waargenomen in Ecuador, waarmee het het meest vogelverscheiden land ter wereld is gerekend naar grootte. In absolute waarde bekleedt het de derde plaats na Colombia en BraziliŽ.

 

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Scarlet Macaw, Ara macao, in the Amazon JungleDIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Brown Pelicans at the Pacific coast.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Kelp Gull at the Pacific coast.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Chestnut-fronted Macaw of the lowland forests.

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Snowy Egrets breed in the mangroves.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Blue and Yellow Macaw of the swamps of the Amazon region.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Blue-footed Boobies breed on Galapagos and Isla de la Plata.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Cock of the Rock are birds of the Andes flanks.

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Common Potoo is a member of the night swallow familyDIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Hoatzins are very common at the Cuyabeno Lake.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Mealy Parrot in Cuyabeno.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Muscovy Duck, female.

 

Reptielen van de Jungle in Zuidamerika

Veel reptielen hebbem ook insecten op het menu staan, hoewel sommige ook graag andere Amazone jungle dieren verorberen, zoals amfibieŽn, vogels en zelfs pekaris en herten, zoals het geval is van de boa's en de anacondas.

 

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Fresh water turtles.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Striped Sharpnose Snake.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Schneider's Dwarf Caiman is one of the 3 species in Cuyabeno.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Green Iguana male at a rock in Guayaquil.

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Turnip Tailed Gecko in Cuyabeno.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: A Green Turtle hatchling taking off to the sea.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Yellow-footed Tortoises are the only land tortoise of Ecuador's Amazon region.

 

AmfibieŽn van het Amazone tropisch regenwoud

De meeste van de nachtelijke geluiden zijn van amfibieŽn! Maar tenzij je weet hoe en waar je moet zoeken, krijg je ze zelden te zien. Sommige van die lawaaischoppers zijn maar ťťn of twee centimeter klein en hebben ongelooflijke schutkleuren. Zodra ze je in hun buurt komt, houden ze hun mond, maar op het moment dat je wegloopt hervatten ze hun gezang.

 

Nog een groep uit het dierenrijk die van insecten leeft, de AmfibieŽn:

 

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Tree frogs in the Amazon JungleDIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: big toad in the jungle of the Amazon.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Polka Dot Tree Frog on a leaf.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Some animals are very difficult to find in the Amazon JungleDIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Map Tree Frog staring at you.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: A giant toad of the jungle.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Dendropsophus sarayacuensis tree frog in Cuyabeno.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Cochrannella puyoensis.

 

Vissen

Hoewel vissen in de meeste parken niet meer is toegestaan, behalve door de Indianen voor persoonlijk gebruik, zijn er enorm veel vissen in het amazonegebied, waaronder de beruchte piraŮas, evenals de gigantische Paiches en Amazon Catfish. De kust visfauna is veel minder divers en tot op zekere hoogte gerelateerd aan de marine ichteofauna.

 

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Sucker Mouth Catfish.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Peacock Bass of the Amazon.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Bristle-nose Catfish, Amazon.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: PreŮdadilla of the Andes.

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Indians fishing the Amazon in Ecuador.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Amazon Piranha mouth with teath caught when visiting the Amazon in Ecuador.

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Paiche, the Amazon's prehistoric mega fish.

 

Insekten van het tropische regenwoud van de Amazone

Wat insecten betreft, hebben we geleerd dat elke avond weer anders is. De jungle is heeft een geweldige verscheidenheid aan schitterende insecten, groot en klein: kleurrijke nachtvlinders en dagvlinders, vreemd gevormde kevers, libellen, enz. enz. Sommige nachten komt er een enorme verscheidenheid van zeer verschillende insecten op de verlichting af, terwijl andere avonden slechts een paar soorten insecten worden aangetrokken. Op onze nachtelijke excursies, gaan wij op zoek naar nacht insecten op de grond. Cuyabeno heeft een aantal echt vreemd uitziende dieren die je alleen bij nacht kunt vinden met zaklampen.

 

Natuurlijk hun volwassen verscheiningsvorm is ook goed vertegenwoordigd in het tropische regen woud. Veel dagvlinders komen graag op specifieke plaatsen bijelkaar, waarschijnlijk om mineralen op te zuigen.

 

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Yellow butterflies at salt lick along a river bank.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Morphs are common in the Amazon jungle.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Owl butterflies are difficult to spot.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Butterfly in the Amazon Jungle

 

Met name de nachtvlinders komen af op de verlichting van de lodge. Met wat geluk krijg je een verscheidene van deze "kolibries" van de insectenwereld te zien met hun ongelooflijk snelle vleugelslagen.

 

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Moth with tranparent wings in the JungleDIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Moths come at night to the Cuyabeno LodgeDIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Yellow moth in the JungleDIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Hummingbird Moth at the tropical Jungle

 

Rupsen - in hun verscheidenheid van vormen en kleuren - zijn altijd een dankbaar onderwerp voor fotografen.

 

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Monster Caterpillar in the rainforestDIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Social caterpillarsDIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Very hairy caterpillarDIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Striped Caterpillar

 

Andere Arthropoden

En dan zijn er natuurlijk nog andere arthropoden zoals spinnen en kreeftachtigen in vele maten en kleuren:

 

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: A tarantella spiderDIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Blue Crabs are caught in Churute Mangrove Reserve.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Spider web.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Mangrove Root Crab hiding between the roots.

DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Amazon fresh water crab.DIEREN VAN JUNGLE IN ZUID AMERIKA: Amazon whip spider Amblypygi are clawed spiders without scorpion tail or poison

PARKS & TRIBES houdt kantoor in:

Calle Mariano Cardenal N74-153 & Calle JoaquŪn Mancheno Carcelen, Alto Quito

Email:

[email protected]

Skype: ecotravelworldwide