KLIMAAT GALAPAGOS EILANDEN: BESTE REISTIJD

BESTE REISTIJD NATIONALE PARK GALAPAGOS EILANDEN: Wanneer droog, woelige zee, groene bergen? Plan je reis met onze klimaatsgrafieken

Beste Reistijd Nationale Park Galapagos Eilanden

Het weer in Galapagos is het hele jaar door geschikt om de eilanden te bezoeken. Hoewel op de evenaar, is het klimaat van Galapagos relatief mild. Dit komt door de Humboldt stroom, die vanuit Guayaquil naar het oosten afbuigt. Deze Antarctische stroom is koud en dientengevolge bevat de lucht erboven een lage relatieve luchtvochtigheid, die zich in lage jaarlijkse regenval en relatief milde temperaturen vertaalt. In feite is het klimaat Galapagos Eilanden aride tot semi-aride, maar het varieert al naar gelang de hoogte. Omdat de wind tegen de hellingen van de hogere bergen omhoog gedrukt wordt, koelt de lucht af, wat neerslag veroorzaakt, althans in het (relatief) natte - en heetste - seizoen van januari tot juni.

 

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over onze Nationale Parken Tours, onze Galapagos programmas en de programmas vanuit onze Cofan en Cuyabeno Lodges: zoals onze Ronde Cuyabeno, en onze Cuyabeno Expeditie. Voor degenen die de fantastische natuur van Ecuador willen combineren met de beroemde cultuur van Peru, hebben we zelfs verlenging van 7 dagen Hoogtepunten van Peru. Hier vind je onze prijzen. Onze website geeft de beste informatie op het internet, want wij zijn vakbiologen met 40+ jaren ervaring. Je vindt hier honderden high-resolution fotos van Cuyabeno en Ecuador, met thumbnails die openen door ze aan te tikken. Als je onze fotos mooi, of onze info nuttig vindt kan je anderen helpen die pagina ook te vinden door em te delen met onze meeschuivende "leuk" bar.  FB like

 

Een interessant effect is het zogenaamde "telescoop effect". In de bergen daalt de temperatuur van de lucht gemiddelde 6 °C per 1000 m. Maar op geïsoleerde bergen zoals de vulkanen op de Galapagos Eilanden, is de daling meer en dus gaat de afkoeling sneller op Galapagos dan op het vasteland. Bovendien koelt droge lucht sneller af dan vochtige lucht, waardoor het afkoel effect nog versterkt wordt. Als gevolg hiervan zijn de hoge bergtoppen van Galapagos bebost en vaak bewolkt, terwijl de zon schijnt in de laaglanden.

 

Zoals je kunt zien heeft Galapagos vele klimaten, afhankelijk van de hoogte. De temperaturen variëren van 21 ° -30° C, terwijl de jaarlijkse neerslag rond de 400 mm is in de laaglanden, maar veel hoger op de bergtoppen. Daardoor hebben de laaglanden aride - semi-woestijn - vegetatie met veel Opuntia cactussen terwijl de lavaformaties op de kleine eilanden vrijwel geen vegetatie hebben. Gedurende het droge seizoen is het weer vrijwel altijd zonnig, en in het natte seizoen is de lucht vaak bewolkt, maar er valt niet altijd regen.  De beste reistijd, hangt af van uw voorkeuren, vaargerief, gerief, duiken, blauwe luchten of groeiseizoen.

 

Verradelijk weer op Galapagos

WAARSCHUWING: Je bent op de evenaar en voortdurend op of aan het water. De UV-straling is extreem hoog waar je ook naar toe gaat en daarom moet je je voldoende insmeren met zonnebrand met de hoogste beschermingsfactor, zelfs als je een donkere huid hebt. Draag altijd een hoed, niet zo'n baseball pet, want die beschermt je oren niet, draag geen sandalen en loop vooral niet op blote voeten wanneer je net uit het buitenland komt.

 

Ik heb de meest afschuwelijke verbrande voeten gezien van mensen die alles bedekt hadden behalve hun voeten. Je voeten krijgen het zonlicht recht vanboven omdat ze horizontaal aan de zon worden blootgesteld! Doe altijd hoge kwaliteit zonnebrand creme op (vergeet niet de randen van je oren). Wen je huid aan geleidelijk aan de tropische zon door je de eerste dag niet langer dan een uur aan de zon bloot te stellen doe daar dan iedere volgende dag een uurtje bij. Laat je niet misleiden door bewolkt weer, op het water kun je je dan nog steeds verbranden. Het duurt nu eenmaal een tijdje voordat je huid is aangepast aan het tropische klimaat. Zwarte Afrikaanse vrienden vertelden mij dat wanneer zij terugkwamen van een lang verblijf uit Europa, dat ook zij eerst hun huid moesten aanpassen aan de Afrikaanse zon. Dus denk niet dat als je donker bent, dat je niet kunt verbranden.

 

BESTE REISTIJD NATIONALE PARK GALAPAGOS EILANDEN: Weer Galapagos, gemiddelde temperatuurBESTE REISTIJD NATIONALE PARK GALAPAGOS EILANDEN:  gemiddelde watertemperatuur

Klimaatsgegevens Galapagos Eilanden.

BESTE REISTIJD NATIONALE PARK GALAPAGOS EILANDEN:  gemiddelde neerslag

BESTE REISTIJD NATIONALE PARK GALAPAGOS EILANDEN: Woestijnklimaat Galapagos aan de kust

Vele eilanden in de archipel zijn slechts woestijnen, met enkel wat kust vegetatie langs de zandstranden met struiken die profiteren van het diepe grondwater.

Uiterst droogte-resistente Opuntia cactussen vormen dorre struikbossen in de laaglanden, vooral op de grotere Galapagos eilanden, zoals Santa Cruz.

BESTE REISTIJD NATIONALE PARK GALAPAGOS EILANDEN: Woestijn droog in de laaglanden langs de kust van Galapagos

BESTE REISTIJD NATIONALE PARK GALAPAGOS EILANDEN: Mist en regen op de bergtoppen van de Galapagos Eilanden

In de bergen van de grotere Galapagos Eilanden zien we echt bos, neerslag en mist die zich vormt wanneer in de regentijd vochtige lucht opstijgt langs de berghellingen. Door het telescoop effect koelt de lucht nog verder af waardoor er nog meer regen en mist ontstaat. Deze periode: maart - april.

 

De zee is dan woeliger, maar voor wie Galapagos gedurende het groeiseizoen wil zien is dit de beste reistijd klimaat voor het Nationale Park Galapagos Eilanden. Dit gaat echer wel ten koste van mogelijkheden van duiken (woelig water); het zicht is minder door bewolking evenals het vaargerief door het woeligere water(zeeziekte).

Het klimaat en weer Ecuador per streek:

 

BESTE REISTIJD NATIONALE PARK GALAPAGOS EILANDEN

PARKS & TRIBES houdt kantoor in:

Calle Mariano Cardenal N74-153 & Calle Joaquín Mancheno Carcelen, Alto Quito

Email:

[email protected]

Skype: ecotravelworldwide