+593 2 2 50 5310, +593 96 29 35 271

info@parks-and-tribes.com

No sexi videos but solid informative texts

 

 

PARKS AND TRIBES

 

VEILIGHEID REIZEN ECUADOR

VEILIGHEID ECUADOR. INDIANENVERHALEN OP OVERHEIDS WEBSITES?: Cuyabeno onveilig: 2 overvallen NOOIT doden; USA "veilig" met 1000+/jr moorden!

CLICK HIER VOOR ONZE LEUKERE WEBPAGINAS

Veiligheid Ecuador

In september 2012 werden twee buitenlandse toeristen ontvoerd in het Cuyabeno Wildlife Reserve. Dankzij een snelle reactie van de overheid die op grote schaal het een reddingsactie inzette met helikopters en manschappen, werden de vrouwen de volgende dag ongedeerd vrijgelaten. De Ecuadoraanse president was zelf betrokken bij de reddingsoperatie en na hun bevrijding vloog het presidentiële vliegtuig de vrouwen naar Quito waar ze werden opgewacht door de vice-president. Sindsdien zijn er tal van maatregelen genomen om de veiligheid in het gebied te vergroten en is er in 10 jaar niets meer gebeurd.

 

Reistips Reizen Ecuador

Vóór je verder leest, Dit is wel een nuttige pagina, waarin veel tips gegeven worden over wat wel en niet te doen in Ecuador.

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over onze Nationale Parken Tours, onze Galapagos programmas en de programmas vanuit onze Cofan en Cuyabeno Lodges: zoals onze Ronde Cuyabeno, en onze Cuyabeno Expeditie. Voor degenen die de fantastische natuur van Ecuador willen combineren met de beroemde cultuur van Peru, hebben we zelfs verlenging van 7 dagen Hoogtepunten van Peru. Hier vind je onze prijzen. Onze website geeft de beste informatie op het internet zoals Ecuador Travel Guide, want wij zijn vakbiologen met 40+ jaren ervaring.

OUR PARKS AND TRIBES ECO TOURS

(Scroll down for the rest of this current page)

AMAZON RIVER CRUISE ECUADOR: In Ecuador, birding is for all ages.

 NEW! CUYABENO DAY TRIP

For those that are limited in time, we are now organizing the Cuyabeno Day Trip that takes you at 9 AM from the park entrance to the surroundings of Lake Cuyabeno, to the Siona village and back by 5 PM.

 

 

 

Price: from $ 99

 1 día

RÍO NAPO LODGE TOUR, ECUADOR: La plataforma en el árbol de Ceibo de la comunidad Kichwa Añagu.

NEW YASUNI / NAPO RIVER TOUR

Lodges along Yasuni ­ National Park are excessively expensive and excursions are just organized close to each lodge. We developed a fabulous and affordable tour to all the highlights along the Napo, while staying in 2 different decent Quichua lodges.

 

 

Price: from $ 450

3 days

viaje a Cuyabeno

 NEW LAGARTOCOCHE EXPEDITION

The most remote part of the Amazon is the Lagartocoche lake system at the border with Peru. Hosted in a Secoya Indian Village.

 

Price: from $ 450

 4 days

admirando la increíble vida silvestre

CUYABENO LOOP

The Cuyabeno Loop explores the breathtaking scenery of the lower Cuyabeno and Zabalo Rivers and the Cuyabeno Lake. Watch the amazing birds and wildlife. Pass 2 nights with the amazing Cofan Indians in the Cofan Lodge and enjoy 2 nights of comfort in the famous Cuyabeno Lodge.

Price: from $ 799

5 days

 

admirando las increíbles aves

COFAN LODGE PROGRAMS

Located in Southern Cuyabeno, the Cofan Lodge is the only lodge in that part of the Cuyabeno Wildlife Reserve with quality programs and great facilities. It is owned by the Cofan Indians and provides a totally different experience from any other lodge in Cuyabeno.

 

 

Price: from $ 450

4 days

Laguna Cuyabeno

CUYABENO LAKE PROGRAMS

The Cuyabeno Lake Programs explores all the wild places surrounding the Cuyabeno Lake. Bonsai-shaped Macrolobia trees with the whispering of the mysterious prehistoric Hoatzin birds and the noisy Blue and Yellow Macaws. Our Cuyabeno Lodge is on the best location, because we were the first lodge and chose the best location right on a seasonal island in Lake Cuyabeno.

Price: from $ 390

4 - 5 days

 

Chimborazo con Lamas

ANDES CUSTOM ECO TOURS

Our Northern Andes Tour lets you get a taste of some of the best Andean National Parks, visiting the highest groves in the world: the Polylepis trees, the highest mountain in the world calculated from the center of the Earth, the Chimborazo with Vecunhas and Lamas, the highest active volcano in the world, the Cotopaxi.

 

Price: from $750

5 days

Cascada San Rafael

NATIONAL PARKS TOUR

Our National Parks Tours take you on a fantastic journey along the best possible sample of Andean and coastal parks. They have been designed to complement Galapagos and/or Amazon cruises. They can start from different places, particularly Quito, Guayaquil and Cuenca. While the full program lasts 9 days, it is possible to make a limited selection of parks, like the 6 days' "Andes and Coast" module.

Price: from $ 1999

9 days

 

Bartelome ent Galapagos

GALAPAGOS LAST MINUTE

We have a fabulous selection of Galapagos programs, including cruises, island hopping, scuba diving or relaxing on one of the many different hotels varying from modest inns to deluxe resorts.

 

 

Price: from $ 550

From 3 days

25 COOLEST THINGS TO DO IN PERU [LIMA,CUSCO, MACHU PICCHU]: Inca wall in Cusco.

PERU HIGHLIGHTS

A fabulous program for visiting the most famous cultural highlights Lima, Cusco, Machu Picchu and the Sacred Valley. At the same time it serves as the Lima hub for the Peru National Parks Tour. This module is an extension to our National Parks Tour Ecuador and/or Galapagos National Park and/or Amazon Cruises.

Price: from $ 1199

7 days

Continuación del presente tema

 

Uiteraard zijn sommige mensen dan ook bezorgd over de veiligheid in Cuyabeno en de veiligheid in Ecuador in het algemeen. Nou, hoe veilig is Cuyabeno en hoe veilig is Ecuador? Behalve dit incident alweer zo'n tien jaar geleden, zijn er ons 2 gewapende overvallen bekend sinds ik het gebied in 1975 voor het eerste bezocht. De Nederlandse overheid geeft het volgende Cuyabeno Ecuador Reisadvies op de website.

 

"Reis alleen als het noodzakelijk is naar de noordelijke provincies van Ecuador. Dit betreft de provincies:

Esmeraldas; Sucumbios; Carchi; Orellana. Reis in deze provincies alleen in een groep. In de kustprovincie Esmeraldas bestaat het risico op ontvoering en/of overvallen. Reis in dit gebied na zonsondergang niet in een bus. Er zijn veiligheidsrisico's voor reizen naar de overige provincies in Ecuador. Dit heeft te maken met criminaliteit." Aldus het citaat Reisadvies Ecuador.

 

ER WORDT MET GEEN WOORD GEREPT OVER MOORDEN IN CUYABENO. WAAROM NIET? OMDAT DIE ER NOOIT HEBBEN PLAATSGEVONDEN! Daarnaast zijn de grenzen van de onveilige gebieden wel erg willekeurig gekozen, namelijk provinciale grenzen. De ambassades van Europa en de VS maken zich zorgen om de grensgebieden, vanwege de drugshandel in Colombia. Maar wat is het grensgebied? Op Google Earth, de afstand van Cuyabeno Lake naar de grens met Colombia is ongeveer 50 km in vogelvlucht, maar het is bijna onmogelijk om rechtstreeks van en naar de grensrivier reizen door de uitgestrekge moeras-jungle tussen de grens en het merengebied. Zelfs de meest ervaren Indianen vinden het bijna onmogelijk door die moerassen te trekken, terwijl er geen bevaarbare kreken van de grensrivier naar de meren lopen. Vanaf de ingang van het park (Puente), is het volgens Google Earth ongeveer 50 km naar de grens en naar het Cuyabeno ongeveer 2 uur in een gemotoriseerde kano over de Cuyabeno Rivier. Effectief ligt het bezoekersgebied van het reservaat op een afstand van zo'n 100 km reizen van de grens!

 

Nu is het wel zo dat Esmeraldas een doorvoergebied is voor drugs vanuit de kust van Colombia, en ga ik daar zelf ook niet naar toe. Maar Cuyabeno ligt aan de andere kant van de Andes en het is voor de drugs maffia niet interessant om de drugs door Ecuador naar de kust te sluizen.

 

VERGELIJK DIE SITUATIE EENS MET HET OVERHEIDS REISADVIES VOOR DE VERENIGDE STATEN:

"Algemeen:

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's voor reizen naar de Verenigde Staten." (Letterlijk citaat van de website van Buitenlandse Zaken).

Dat terwijl er jaarlijks meer dan 100 mensen worden doodgeschoten in in Washington DC en meer dan 700 in Chicago om maar eens een dwarsstraat te noemen. Het gros zijn drugsmoorden, het probleem waarvoor men de grens met Colombia tot onveilig gebied verklaart.  En dan hebben we het maar niet over al die verdwijningen die er jaarlijks plaatsvinden in de VS. Statistisch zijn de Verenigde Staten vele malen gevaarlijker dan de landen in Europa, maar krijgen geen negatief reisadvies terwijl Guyaquil en Quito wel genoemd worden, evenals de provincie waarin Cuyabeno zich bevindt. Onze beperkte ervaringen suggereren dat de grote steden in de VS wel eens veel gevaarlijker zouden kunnen zijn dan de zogenaamd onveilige zones in Ecuador. HET LIJKEN MIJ PERSOONLIJK DUS WAT ONGENUANCEERDE EN INCONSEQUENTE INDIANENVERHALEN OP DE WEBSITES VAN DE AMBASSADES EUROPA EN DE VS, maar iedereen moet natuurlijk zijn eigen conclusies trekken.

 

Veiligheid heeft 2 aspecten:

  1. de waarschijnlijkheidsfactor dat er iets naars kan-gebeuren, berekend aan de kant van statistieken;

  2. je eigen gevoelsmatige verwachting dat er iets naars kan gebeuren, de angst factor. Dat laatste is een gevoelsmatige ervaring die gebaseerd is op eigen ervaringen en subjectieve informatie van anderen en van het nieuws. De angst factor kan niet berekend worden en is voor iedereen anders en verschilt bovendien sterk per risico gebeurtenis.

Een deel van de operationele risico's voor Cuyabeno zijn onder meer: Incidenten met wilde dieren (slangenbeten, aangevallen worden door een krokodil, anaconda of sidderaal); Ziektes (malaria, infecties); een ongeluk met een kano. Allemaal dingen die zouden kunnen gebeuren maar zelden voorkomen. Wij nemen veiligheid zeer serieus en we hebben alle maatregelen genomen die we kunnen bedenken, zoals een mobiele telefoon antenne op ongeveer 30 meter boven de omgeving, etc.

 

Wij persoonlijk denken niet dat de veiligheidsrisico's in Cuyabeno groter zijn dan in andere landelijke gebieden in Zuid-Amerika, waarvoor geen negatief reisadvies geldt op de websites van de ambassades van de westelijke landen.

 

Risico statistieken zijn altijd moeilijk te interpreteren, maar ze kunnen op zijn minst consistent berekend worden. Bijvoorbeeld: moet men de risico's als het aantal incidenten per persoon of per bezoekersdag bepalen? Bij Cuyabeno, zou dat de risicofactor beïnvloeden met een factor 4, aangezien de meeste bezoekers 4 dagen in Cuyabeno verblijven. Dan is er de perceptie van risico's.

 

Met betrekking tot de reis naar Cuyabeno, is vliegen van Quito naar Lago Agrio statistisch het veiligste en snelste, maar natuurlijk wel duurder. Op het internet hebben we gelezen dat er in de loop van de jaren enkele bus berovingen hebben plaatsgevonden tussen Quito en LagoAgrio, maar we weten hoe vaak en wat dit als percentage is van het alle passagiersbewegingen. Of busreizen in Ecuador gevaarlijk is, moet iedereen natuurlijk voor zichzelf uitmaken.

 

Ecuador veiligheid

Over het algemeen is je grootste risico op vakantie een verkeersongeluk krijgen. Kijk maar naar de cijfers. De VS maakt zich zorgen over de terreur aanslagen. Tijdens 9/11, waren minder dan 3000 mensen gedood. Afschuwelijk? Absoluut! Maar bedenk dan ook dat in de VS elk jaar meer dan 33.000 mensen om het leven komen bij verkeersongevallen. Omgerekend zijn er in de VS sinds 2001 gemiddeld 150 mensen per jaar zijn gedood door terrorisme (de 9/11 slachtoffers gemiddeld over de daarop volgende jaren) tegenover jaarlijks tienduizenden verkeersdoden. Met meer dan 3000 verkeersdoden per jaar in Ecuador, is de waarschijnlijkheid om een verkeersongeluk te krijgen - iets dat geen enkele reiziger angst lijkt in te boezemen (de angstbeleving) - vele duizenden keren groter dan om ontvoerd te worden of het slachtoffer te worden van een gewapende overval.

 

Nog een opmerking over diefstal. We hebben op het internet gelezen over enkele incidenten van verdwenen creditkaarten in diverse lodges. Hoewel we alles eraan doen om zoiets te voorkomen, is diefstal nooit geheel uit te sluiten. Alle lodges bestaan uit lichte open gebouwtjes en inbreken is niet moeilijk. Hoewel onder de plaatselijke bevolking respect voor andermans eigendommen de norm is, kan er natuurlijk altijd iemand zijn met andere ideeën. Dus, laat  kostbaarheden zoals ipads, creditkaarten, iphones, laptops, sieraden, etc. in Quito, maar je paspoort moet je nu eenmaal bij je hebben! Aan onze kant, hebben we gedaan wat we kunnen om diefstal in de lodge te voorkomen, zoals stalen kluisjes in onze kamers.

 

Nogmaals, we kunnen niet uw keuzes maken met betrekking tot uw veiligheid. Wij hebben hier alleen maar wat overwegingen over veiligheid aangestipt om e.e.a. in perspectief te zetten. Ecuador onveiliger dan reizen in Europa? Zeker, maar niet door criminaliteit maar door verkeersongevallen Ecuador. Laat je niet van de wijs brengen door de ambassade. En zakkenrollen en kleine berovingen zijn weldegelijk een probleem in Quito en Guyaquil. Lees vooral "Do en Don'ts in Ecuador" met onder andere tips voor veiligheid  in Ecuador.

 

VEILIGHEID ECUADOR: Het centrum van Quito wordt intensief bewaakt door touristen politie, die overal rondloopt in fel gele vestjes.VEILIGHEID ECUADOR: Een Touriste met haar kinderen voelt zich duidelijk op haar gemak in Cuyabeno.

Het centrum van Quito wordt intensief bewaakt door touristen politie, die overal rondloopt in fel gele vestjes.

Een Touriste met haar kinderen voelt zich duidelijk op haar gemak in Cuyabeno.

 

VEILIGHEID ECUADOR REIZEN

PARKS & TRIBES Reisbureau in Quito
Ecuador Adres: Las Casas, Straat: Jose Coudrin, 2 straten boven de Occidental highway, Canton Quito, Prov. Pichincha, Wijk Belisario Quevedo 
Tel: (++593)(02) 2 2324 4086, Mobil: (++593) (0) 99 283 2187 Verenigde Staten: (++)1 304 901 0718
Email: info@parks-and-tribes.com
GEEN SEXI VIDEO'S MAAR GOEDE INFORMATIE VAN ECHTE ECUADOR KENNERS