+593 2 2 50 5310, +593 96 29 35 271

info@parks-and-tribes.com

No videos sexi sino textos informativos de calidad

 

PARKS AND TRIBES

 

 6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR

 

6 Beste Amazone Reizen in Ecuador, om Wild te Zien

  1. 4 DAAGSE STANDARD CUYABENO LODGE PROGRAMMA

  2. 5 DAAGSE CUYABENO LODGE PROGRAMMA;

  3. 7 DAAGSE LAGARTO COCHA EXPEDITIE;

  4. 4 DAAGSE CUYABENO COFAN LODGE PROGRAMMA

  5. 5 DAAGSE CUYABENO LOOP PROGRAMMA

  6. PRIVÉ TRANSPORT QUITO - LAGOAGRIO

BESTE TOURS AMAZONERIVIER, ECUADOR, KAART CUYABENO WILDLIFE RESERVE: CUYABENO MEER GEBIED. BESTE TOURS AMAZONERIVIER, ECUADOR, KAART CUYABENO WILDLIFE RESERVE: RONDE CUYABENO.

Routes van de programmas in het Cuyabeno Wildlife Reserve en het Nationaal Park Yasusni van Parks and Tribes / Cofan Lodge:

 

Zijn dit echt de beste Amazone reizen in Ecuador om wild te zien in het oerwoud???

Jazeker! en dit is de reden waarom dat zo is. Gerenommeerde Nederlandse bioloog Dr. Daan Vreugdenhil legt uit waarom Cuyabeno dat zo is:

Stel je voor, je bent in het uitgestrekte  tropische woud van de Amazone. Je wilt dolgraag wild zien. Maar de meeste wilde dieren (apen, vogels, luiaards, stekelvarkens, vogels) zitten de kruinen van de bomen. Vanaf de grond zie je bijna niets, omdat de takken en de bladeren je zicht belemmeren. Wanneer je omhoog kijkt vanuit de relatieve donkerte op de grond, wordt je verblind door het contrast tussen de bladeren en het licht van de lucht. Daardoor is het moeilijk om vogels en zoogdieren te zien.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: donker bladerdak tegen lichte lucht.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Dieren bewegen zich vooral in de boom kruinen.

Het kontrast tussen de bladeren en de lucht is zo groot dat ze zwart lijken.

De meeste vogels en apen zitten in de boomtoppen.

Donkere kruinen van het tropisch regenwoud van de Amazone

Van de grond gezien lijken de bladeren van het tropisch regenwoud van het Amazonegebied bijna zwart en is het bijna onmogelijk om beesten op een hoogte van zo'n 35 meter te herkennen, behalve als je een heel ervaren vogelaar bent.

 

Jungle ervaring

Verscheidene lodges in Ecuadors Oriente en in de Amazonegebieden van andere landen liggen aan grote rivieren, zoals de Rio Napo en de Rio Aguarico. Vooral langs de grote rivieren, werd de jungle al jaren geleden ontbost. Sommige lodges liggen daar aan de rand van een nationaal park, of staan ik stukjes secundair bos. Maar zelfs toen de grote rivieren nog bebost waren, zo'n 4 decennia geleden - toen we het Ecuadoriaanse Amazone regenwoud verkenden voor het stichten van de nationale parken - gaven de grote rivieren nooit die "jungle ervaring" die je krijgt vanaf de kleinere rivieren. Dit komt omdat de hoodtakken van de Amazone te breed en te open zijn en ook omdat zij veel te recht zijn. Daardoor ervaar je niet de voortdurende verandering van het landschap zoals op kleine kronkelende rivieren.

 

Zicht vanaf het water

Maar vanaf het water kun je prima beesten zien, want de bomen langs de rivieren zijn vaak lager en er zitten veel vogels en zoogdieren juist aan de rand van het bos, en natuurlijk zitten er veel water vogels aan en op het water. Het licht schijnt op de taken en je wordt niet verblindt door het licht boven je. Bovendien kan je vanuit een kano zittend naar het wild kijken en heb je je camera en verrekijker voortdurend paraat en een vogelboek bij de hand.

 

Bovendien zijn er tal van dieren die alleen in en rond het water te zien zijn, zoals, Amazon dolfijnen, Capibaras, Anacondas, allerlei watervogels, Kaaimannen, Zeekoeien (Manatis), etc.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Excursie in het tropisch regenwoud van de Amazone6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Afkoelen in het Amazonegebied

Excursies over het water brengt je gemakkelijker en sneller naar de beste wild plekken.

Natuurlijk is het ook heerlijk om te zwemmen.

 

Over het water kan je je ook gemakkelijk naar de beste wild plekken toe, terwijl je ondertussen naar vogels kijkt en het landschap aan je voorbij glijdt. Omdat vogels rond zon'sopgang en -ondergang het actiefst zijn, is het erg belangrijk dat je in het hart van de het natuurgebied bent. De Cuyabeno Lodge ligt op een schiereiland in het midden van het Cuyabeno Meer. Bezoekers van de meeste andere lodges moeten vaal eerst een half uur varen om bij het meer te komen. Dat betekent dus een half uur vroeger opstaan of veel minder vogels en wild zien!

 

Uiteraard nemen wij onze gasten ook mee het bos in, om het oerwoud van binnenuit te ervaren. Met onze ervaren gidsen zie je dan vogels en planten die je niet langs het water kunt zien. Vogelaars kunnen hun hart ophalen! In Cuyabeno krijg je het beste van twee werelden: excursies vanaf het water en door het regenwoud.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Fotograferen in het tropisch regenwoud van de Amazone6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Vogelen in het tropische regenwoud van het Amazonegebied

In Cuyabeno krijg je het beste van twee werelden: excursies vanaf het water en door het regenwoud.

Vogelaars kunnen hun hart ophalen!

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Wild observatieplatform in het tropische regenwoud van het amazonegebied6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Wildfotografie in het tropische regenwoud

En dan hebben we natuurlijk onze observatietoren vanwaar je op je gemak kunt kijken naar wat er onder en om je heen afspeelt.

Sommige gasten kunnen gewoon niet genoeg krijgen van alle beesten om hen heen, groot en klein.

 

Wij, als eigenaren van Parks and Tribes en de Cofan Lodge, vinden het vreselijk belangrijk dat je een fantastische tijd hebt en dat het tropische regenwoud blijvend een plekje in je hart verovert, net zoals bij ons vele jaren geleden. Daarom werken wij voortdurend aan het verbeteren van onze excursies en voorzieningen. Door je deelname aan een trip naar het Amazon gebied, help je mee het te behouden. Je bezoek genereert inkomsten voor de Cofan en Siona Indianen en het versterkt de plaatselijke economie. Zonder ecotoerisme zou er geen enkele prikkel zijn voor de Ecuadoranen om hun nationale parken te beschermen. Ons motto is "Nature, use it or lose it". Alle programmas zijn zo kindervriendelijk als het maar kan. Ik nam mijn eigen kleinkinderen erheen.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: kind met vlinder in Cuyabeno.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: lunch in Cuyabeno.

Een vlinder likte het zout van het voorhoofd van mijn kleinzoon.

Picnicken op een "deken" van bladeren.

 

Ecuador heeft maar twee plekken waar je kleine rivieren en meren treft, beide in het Cuyabeno Reservaat, namelijk de Cuyabeno Meren en de Lagarto Cocha meren op de grens met Peru. Niets in het gehele Amazonegebied kan tippen aan de landschappen van deze schitterende meren en kreken van het Cuyabeno Reservaat.

 

Evenmin heeft geen enkel ander Amazone land een reservaat dat zo snel en zo voordelig bereikbaar is. Ecuador is je beste optie om het Amazone gebied te leren kennen.

 

Tot slot is het de moeite waard te noemen dat beroemde tropische biologen de het grootste aantal soorten en planten per hectare hebben ontdekt in de jungle van Cuyabeno!

 

4 DAAGSE STANDARD CUYABENO LODGE PROGRAMMA

Amazone Reizen Ecuador Dag Eén

Wij halen je op in Lagoagrio om je in een uurtje of twee naar onze kano aan de ingang van het Cuyabeno Reservaat bij Tarapoa.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Onze bus van Lago Agrio naar Cuyabeno.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: De hoofdingang van het Cuyabeno Park.

Onze bus naar de hoofdingang van het reservaat.

De hoofdingang van het reservaat.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: bezoekers op weg naar de Cuyabeno Lodge. 6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: varen over de Cuyabeno River.

Onze kano brengt je van de ingang naar de Cuyabeno Lodge over de Cuyabeno Rivier.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Cuyabeno Lodge gezien vanuit de lucht.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Cuyabeno Lodge heet je welkom.

Op de foto kan je zien hoe er tussen de heuvel van de lodge en het vaste land rechts een stuk moeras ligt, waardoor wij op een eiland liggen in het Cuyabeno Meer.

Het welkom bordje van de Cuyabeno Lodge.

 

Na aankomst in de lodge krijg je een korte uitleg en daarna kan je je wat opfrissen en uitrusten van een lange dag reizen.

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Moderne douches in de Cuyabeno Lodge. 6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Prima bedden met klamboes en slaapkamers in het tropische regenwoud

Na aandkomste en lekkere warme douch.....

en even lekker uitrusten op je kamer, of........

 

5 B6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: relaxen in hangmatten.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: uitzicht vanaf de toren over de Cuyabeno Lodge.

Relaxen in een hangmat in onze recreatie ruimte.

Of op verkenning van de Lodge: een overzicht vanaf de toren.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Relaxen op het terras van de Cuyabeno Lodge.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Een frisse duike in het Cuyabeno Meer.

Je kunt ook lekker op het terras gaan zitten, of......

een lekkere frisse duik nemen in het meer.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Luxe onderkomens in het tropische woud6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Fabelachtig uitzicht over het tropische woud

Na een excursie vinden veel gasten het fijn zich een poosje terug te trekken in een schone plek waar je je kunt opfrissen en relaxen.

Onze deluxe kamers bieden een schitterend uitzicht over de jungle.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: gezellig restaurant van de Cuyabeno Lodge.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Comfortable rooms at the Cuyabeno Lodge.

Onze koks serveren heerlijke "home made" maaltijden.

Omdat Cuyabeno nog relatief dicht bij de Andes ligt, zijn de nachten aangenaam koel en heb je zelfs een lichte deken nodig.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Uitzichtstoren in het tropische woud

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: beste lodge in het tropische woud

Boven: Een moderne zonne-installatie voorziet de Cuyabeno Lodge 24 uur per dag van stroom, in zowel de kamers als het restaurant. Je kunt dus altijd je accuutjes opladen.

 

Met zo'n dertig meter boven de omgeving van het bos, is onze observatietoren het hoogste punt in de wijde omgeving en onze mobile telefoon antenne zorgt daar voor de beste ontvangst in het hele gebied. Daarmee in onze lodge de facto het alarm meldpunt. Niet dat dat nodige is, maar fijn te weten.

 

Amazone Reizen Ecuador Dagen 2 and 3

Aangezien vogels het aktieste tijdens de dageraad zijn, kunt je de dag beginnen met vogels kijken direkt voor of na het ontbijt. Blauwe - Gele Papegaaien vliegen al krijsend over het Cuyabeno Meer, terwijl Hoatzins hun misterieuse geluiden fluisteren terwijl ze de bladeren van de Macrolobiumbomen eten. In de verte kan je het aanzwellende geroep van de Howler Monkeys horen of een troep eekhoornaapjes door de boomtoppen zien dartelen. Er zijn 10 soorten apen opgenomen in het reservaat.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Vogelaars in de jungle.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: op excursie met de Cuyabeno Lodge.

Vogelen bij het ochtendgloren.

Cuyabeno verkennen vanuit een electrische fluisterboot.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Dwergara papegaaien zijn algemeen in de Amazone.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Patoos zijn grote nachtzwalumen met een ongelooflijke schutkleur.

Chestnut-fronted Parrots komen ook in Cuaybeno voor.

De Common Patoo is een soort nachtzwaluw met een ongelooflijke schutkleur.

 

Na het ontbijt het hogergelegen bos in om meer te weten te komen over de medicinale planten en dieren. Er zijn verschillende kleurrijke bloemen in het Cuyabeno Natuurreservaat, maar het kost wat moeite om ze te vinden. Orchideeën en Heliconias behoren tot de spectaculairdere bloemn van het Amazon regenwoud.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Op de Panama Flame bomen groeien de bloemen uit de stam.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: roze bloem Cuyabeno lodge.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: roze oerwoud bloem.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Roze orchidee.

Wat schitterende bloemen in Cuyabeno.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Enorme holle ficus boom.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Amazon zoet water crab.

Een enorme holle ficus boom.

Op een afstand van zo'n 3000 km van de zee leven zoetwaterkrabben. Zijn deze overgebleven uit een verleden toen de Amazone onder de Atlantische Oceaan stond, of hebben ze zich aan het zoetwater aangepast en zijn ze stroomopwaarts getrokken? Hoe dan ook, ze leven nu op land in de heuvels.

 

Op éen van de middagen nemen we je mee naar het Siona dorp, waar je over de Siona-kookkunsten en traditionele gerechten kunt leren. iedere keer verzorgt een andere vrouw van de gemeenschap het programma, zodat ze allemaal aan de beurt komen.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: cacao boon in groentetuin Siona Indianen.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Siona indiaanse bij kook vuurbak.

Een bezoek aan het Sionadorp: Cacao in de Siona moestuin.

Een Siona vrouw laat zien hoe maniok bereid wordt.

 

's Avonds gaan we ook op excursie in het donker - soms per kano - om nachtdieren in de moerassen te zoeken, zoals kaaimannen en kikkers. Andere avonden gaan we te voet om naar de nachtdieren van het bos te zoeken.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: op nachtelijke excursie Cuyabeno Lodge.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Amazon zweepspin Amblypygi zijn een orde in de klasse van de spinachtigen (Arachnida). Wees maar niet bang, ze bijten noch steken.

Op avond excursie om nachtdieren te zoeken.

Amazon zweepspinnen, Amblypygi, zijn een orde in de klasse van de spinachtigen (Arachnida). Wees maar niet bang, ze bijten noch steken.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: De Cuyabeno Lodge pier heeft een schitterend uitzicht over het meer waar de gasten graag genieten van het landschap.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: De beroemde "bonsai" Macrolobium bomen in de avondzon.

De Cuyabeno Lodge pier heeft een schitterend uitzicht over het meer waar de gasten graag genieten van het landschap.

De beroemde "bonsai" Macrolobium bomen in de avondzon.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR:  Anacondas kunnen wel 7 meter lang worden en verblijven graag langs het water.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Er zijn 3 soorten kaaimannen in Cuyabeno.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Citroenvlinders komen op mineraalrijke plekken af.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: De Rode Neusbeer, Nasua nasua, komt wijdversrpeid voor in de Amazone.

Some of the fascinating wild animals of the Cuyabeno Lake area.

 

Eventueel een avond excursie in het donker om nachtdieren te zoeken.

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: boomkikkers in Cuyabeno.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: sabelsprinkhaan aan het vervellen.

Boomkikkers zitten overal, maar het is verdraaid lastig ze te vinden. En als je eindelijk denkt dat je éen in je camera zoeker hebt, springt ie weg om em daarna nooit meer terug te vinden smiley.

Zeker zie je allerlei nachtelijke insekten zoals deze vervellende sabelsprinkhaan.

 

Amazone Reizen Ecuador Dag 4

Op dag vier heb je misschien ook dat gevoel dat zo veel van onze bezoekers ervaren hebben: 'Het ging allemaal te snel voorbij'. Misschien word je een van onze frequente bezoekers die terugkomen voor een speciaal programma van een of twee weken.

Hoe dan ook, je moet vroeg in de ochtend vertrekken om op tijd terug te komen om de vlucht of de bus in Lagoagrio te halen. Je vaart de Cuyabeno Rivier verder op tot de hoofdingang van het park, de "Cuyabeno Brug", waar je vervoer je opwacht om je naar Lagoagrio te brengen.

 

5 DAYS CUYABENO MEER PROGRAMMA

Dagen 4 en 5

Dagen 4 en 5 zijn als dagen 3 en 4 van de 4 DAGEN CUYABENO LODGE TOUR. De 5 DAGEN CUYABENO LODGE TOUR biedt je een fantastische kans om het Cuyabeno Meer gebied beter te leren kennen terwijl je ook meer tijd hebt voor relaxen in de lodge.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: een duik in het Cuyabeno Meer.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Gezellige avond in de Cuyabeno Lodge.

Een duik in het Cuyabeno Meer is altijd heerlijk verfrissend.

Avondeten in de Cuyabeno Lodge.

 

s'Avonds kan je op een nacht excursie gaan op zoek naar de oranje ogen van kaaimannen en andere nachtdieren in de Macrolobium moerassen.

 

s'Ochtends het Cuyabeno Meer op met de Macrolobium moeras bossen die je doen denken aan grote Bonsai bomen.

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Amazone zeekoe.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Roze Amazone Dolfijn.

Bijna altijd krijg je minstens éen vand de twee soorten dolfijnen te zien en soms een manati.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: excursie op het Cuaybeno Meer.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Vogelen op het Cuyabeno Meer.

Gezellig vogelen en wild kijken.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Achiote bixa Orellana struiken gebruikt voor natuurlijke kleuren.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Enorme kaktus bloem in de natte tropen.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Paarse bloemen langs de rivier.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Heliconia in de jungle.

Bloemen behoren tot de juweeltjes van het Amazone regenwoud van Ecuador, maar je ziet ze zelden in grote getalen, omdat het oerwoud zo divers is.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Blauw-gele papegaai in Cuyabeno.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR:  Brown Woolley Monkeys in Cuyabeno.

Blauw-gele papegaaien komen het meeste rond het Cuyabeno Meer voor.

Brown Woolly Monkeys zijn algemeen in Cuyabeno.

 

6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Candle Bush bloem in Cuyabeno.6 BESTE AMAZONE REIZEN ECUADOR: Lianen kunnen zich over verscheidene hectaren uitpreiden.

Yellow Candle Bush bloeit langs de rivieren.

Gigantische lianen kunnen zich over verscheidene hectaren uitspreiden in de boom kronen.

6 Beste Amazone Reizen in Ecuador

PARKS & TRIBES Reisbureau in Quito
Ecuador Adres: Las Casas, Straat: Jose Coudrin, 2 straten boven de Occidental highway, Canton Quito, Prov. Pichincha, Wijk Belisario Quevedo 
Tel: (++593)(02) 2 2324 4086, Mobil: (++593) (0) 99 283 2187 Verenigde Staten: (++)1 304 901 0718
Email: info@parks-and-tribes.com
GEEN SEXI VIDEO'S MAAR GOEDE INFORMATIE VAN ECHTE ECUADOR KENNERS